Stavanger Aftenblad

Koronapand­emien

- Helgi Hoydal helgi.hildarson.hoydal@schibsted.com

STAVANGER: Denne uken ble det igjen åpnet for breddeidre­tten for de yngre. Det kunne ha blitt en kortvarig glede siden snøen la seg på fotballban­ene, men kommunen og klubbene har vaert på jobb for å gi barn og unge muligheten til å trene.

Barn og unge er tilbake på fotballban­ene, fortsatt med noen restriksjo­ner. Kommunen og klubbene håper at banene ikke fryser til, slik at de kan fortsette med treningene.

Det er viktig at man får ryddet kunstgress­banene raskt. Hvis det legger seg et islag på banen er det nesten umulig å måke bort.

– De maskinene vi har, ødelegger kunstgress­et hvis det ligger et islag på banen, sier Jan Ove Ringstad, rådgiver i Stavanger kommunes idrettsavd­eling.

Dugnad

Mange av klubbene i byen har kalt inn til dugnad for å gi barn og unge muligheten til å trene.

I Hinna Fotballklu­bb var det et sterkt team av foreldre, med god hjelp fra kommunen som gjorde jobben.

– Vi er super takknemlig­e for at kommunen rydder banene for oss. Vi har sett frem til å trene igjen, og det har ungene også. Så må jeg også ta hatten av for foreldrene som stiller seg til rådighet når det trengs, sier Helge Pollestad, styreleder i Hinna FK.

Også i Tjensvoll FK har foreldre vaert ute for å måke. Kommunen fikk ikke måket banen tirsdag, og da hadde de bruk for hjelp.

– Tirsdag var det dugnad, og vi måkte halve banen manuelt, med veldig god hjelp fra foreldre og folk rundt klubben, sier Gert von Hirsch, styreleder i Tjensvoll FK.

I Viking FK har det også vaert et samspill med kommune og dugnad, det opplyser Erik Nevland, daglig leder i breddeavde­lingen.

– Kommunen har ryddet en bane, og vi har vaert på dugnad på en annen bane som vi også bruker til trening. Banene er snøfrie, og de er klar til trening, sier Nevland.

Fortsetter med å måke Kommunen rakk ikke å rydde alle banene tirsdag. Ifølge Ringstad var det en lang dag på jobb for dem som kjørte maskinene.

– Tirsdag kveld ryddet vi 18 baner i kommunen, og onsdag skal vi ut igjen. Mannskapet var ute til klokken åtte om kvelden, så det var en lang dag for dem, sier han.

De fortsetter med å rydde i dag, og i Tjensvoll FK venter de spente på hvordan vaeret onsdag blir, og om det fryser et islag på banen.

– Vi fikk beskjed fra kommunen, at de ville ta det i dag, så vi håper at de ikke fryser før det, sier von Hirsch til slutt

Mer snø

Yr.no varsler om mer snø i Stavanger onsdag. Om det kommer til å sette en stopper for fotballtre­ningene er for tidlig å si, men i kommunen jobber de hele tiden for å holde banene snø- og isfrie.

– Vi prøver å rydde og måke så godt vi kan, men vi er ikke herre over vaeret, avslutter Ringstad.

 ?? MARIE VON KROGH ?? På Midjord har Brodd kjøpt inn snøskuffer og oppfordret til måkedugnad i tilfelle Stavanger kommune ikke rekker å måke før frost gjør det umulig. Aril Finnesand (til høyre), Åsbjørn Sivertsen (i midten) og Svein Erik Torvik (bak) var blant dem som tok i et tak tirsdag ettermidda­g.
MARIE VON KROGH På Midjord har Brodd kjøpt inn snøskuffer og oppfordret til måkedugnad i tilfelle Stavanger kommune ikke rekker å måke før frost gjør det umulig. Aril Finnesand (til høyre), Åsbjørn Sivertsen (i midten) og Svein Erik Torvik (bak) var blant dem som tok i et tak tirsdag ettermidda­g.
 ??  ??
 ?? MARIE VON KROGH ?? Måkedugnad­en på Midjord gikk kjappere da traktoren endelig dukket opp.
MARIE VON KROGH Måkedugnad­en på Midjord gikk kjappere da traktoren endelig dukket opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway