Stavanger Aftenblad

Overspilt, overlesset og uoriginalt

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: Trengte vi egentlig en ny fortelling om en hund med god stedsans? Det er i hvert fall få grunner til å se denne filmen om den velkjente collien. langt bort. Det er mer eller minde det samme som skjer i denne varianten, med en geografisk forflytnin­g til Tyskland og en oppdaterin­g for å sette handlingen til vår tid.

Hovedperso­nen er den unge gutten Florian, som blir mobbet av klassens karikerte bøller, og som tilsynelat­ende bare har én venn i verden, familiens collie. Så mister far jobben, familien må flytte, den nye husverten er en gammel jodleentus­iast som ikke liker hunder, og derfor må hunden på ferie til fars gamle sjef, en adelsmann som har sine egne problemer.

Lassies nye husvert tar så med seg sitt barnebarn, hunden og sine to naermeste medarbeide­re på ferie, Lassie stikker av, og alle involverte leter etter henne. Tittelen røper hvordan det går til slutt. I mellomtide­n blir vi dynget ned med feilslåtte forsøk på slapstick-humor (folk detter hele tiden i denne filmen), og mellommenn­eskelige historier på kryss og tvers. Det er altfor mange bifigurer og parallelle handlingsl­øp her, for mange store problemer som skal løses på en enkel måte og altfor mye skrik og skrål og idiotiske vrier. Det er så vidt det blir tid til å vise fram hunden det egentlig skulle handlet om.

Vi får se en del flotte bilder av vakker tysk natur. Det er kanskje det eneste lyspunktet i denne på alle måter overlessed­e, overspilte filmen.

 ??  ?? «Bergen – I all beskjedenh­et» inneholder en overflod av bilder fra byens historie.
«Bergen – I all beskjedenh­et» inneholder en overflod av bilder fra byens historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway