Stavanger Aftenblad

Biskop Erling

- Sigve Ims

LAGBILDET: Viking vant Brodd-turneringe­n i 1970.

– En av sesongens høydepunkt­er den gang da var å vinne den tradisjone­lle Brodd-turneringe­n på Midjord med 2– 1 over KFUM i finalen i og med at de beste lagene i Stavanger var med, forteller

Bernt Torkelsen. Guttene presterte noe ujevnt hele sesongen.

– Men det var stort da vi fikk spille forkamp mellom Viking og Brann på Stavanger stadion. Vi vant 3–0 over Ulf etter skikkelig godt spill fra vår side. Toppscorer i sesongen var Geir Sivertsen med

Bjarte Sleire som en god nr. 2. Arne Johannesen ledet treningene og jeg vil si at «Smøren» var en populaer trener, minnes Torkelsen.

Det var 23 spillere i troppen og Viking stilte med to lag i serien. Finn Rein Brodahl var oppmann.

DAGENS ORD: Først fornaermet jeg ham muligens ørlite. Deretter hadde jeg inspireren­de nattlige samtaler med ham. Og til sist skrev han en bok som alle kunne trengt å lese i disse litt motløse Coronatide­ne. Jeg tenker ikke på vår egen biskop Erling Pettersen, men den forrige biskop Erling. Erling Utnem som var biskop i Agder på syttitalle­t.

Jeg møtte han på min aller første nattevakt på et hotell i Oslo. Han ble nesten litt snurt da jeg ba ham legitimere seg. For på dette hotellet hadde han bodd drøssevis av ganger, men teologistu­denten fra Sandnes kjente ikke biskopen som kom inn rett før midnatt.

Men tydeligst spor har han satt hos meg gjennom boka «Visst skal jorden bli ny.» Den boka åpnet øynene mine for dybdene i det kristne håpet.

Det er ikke slik at jorda en dag skal gå under med brask og bram, og at vi skal reddes til en eller annen fjern himmel.

Gjennom boka si viste Erling Utnem oss at hele skaperverk­et er en del av det Gud skal gjøre nytt og fornye. Se, jeg skaper noe nytt står det både i det nye og i det gamle testamente­t.

Med klimakrise og pandemi, vi trenger tydelige stemmer om dybdene i det kristne håpet. Et håp for hele skaperverk­et:

«for også det skapte skal bli frigjort fra slaveriet under forgjengel­igheten og få den frihet som Guds barn skal eie i herlighete­n.»

(Rom. 8.21)

 ??  ?? Foran fra venstre: Øyvind Eriksen, Inge Sandvold, Kjell Sivertsen, Tor Eskeland, Reidar Instanes, Paul Remme og Lars Gabrielsen. Stående fra venstre: Håkon Kindervåg jr., Bernt Torkelsen, Geir Sivertsen, Einar Wåge, Bjørn Johanson, Bjarte Sleire, Ole Rugland og Frank Gabrielsen.
Foran fra venstre: Øyvind Eriksen, Inge Sandvold, Kjell Sivertsen, Tor Eskeland, Reidar Instanes, Paul Remme og Lars Gabrielsen. Stående fra venstre: Håkon Kindervåg jr., Bernt Torkelsen, Geir Sivertsen, Einar Wåge, Bjørn Johanson, Bjarte Sleire, Ole Rugland og Frank Gabrielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway