Stavanger Aftenblad

Naerbøsjef­en hopper av suksesstog­et

-

gjemt seg bak dører og stolper i hallen, hoppet fram og skremt livet av henne. Da han oppdaget at hun var livredd edderkoppe­r begynte han å gjemme plastedder­kopper inni bøker, i tyggegummi­esken og andre steder det er plass til en ubuden gjest.

Bjørnsen ler når hun forteller om rampestrek­ene til kollegaen.

– Jeg har fått gjennomgå, men vi har også hatt et vanvittig godt samarbeid i administra­sjonen. Det er viktig med humor. Jeg har forsøkt å ta igjen, og planlegger å gjøre et siste forsøk på å skremme han før jeg slutter, sier hun og ler.

– Har bevist at vi kan

Da Bjørnsen overtok sjefsrolle­n i Nye Loen spilte herrelaget i 2. divisjon og endte på 2. plass, bak Kristiansa­nd sesongen 2013/2014.

De neste årene ble starten på et eventyr som så langt ikke ser ut til å ha noen ende. Naerbø rykket opp til 1. divisjon i 2016 og videre til øverste nivå to år senere. Laget har sikret seg to NM-gull som juniorer, og et NM-sølv på seniornivå.

God styring på økonomien, et enormt engasjemen­t fra frivillige og en tro på at det umulige er mulig, har vaert noen av ingrediens­ene i suksessopp­skriften til idrettslag­et. Bjørnsen har ledet arbeidet med stø hånd.

Nå er elitelaget med stammen som består av lokale gutter som har vokst opp i Nye Loen, klare for spill i Europa.

Bjørnsen klarer ikke skjule hvor stolt hun er og hvor mye det betyr.

– Vi har sagt vi vil vaere et lokalt lag med lokal forankring. Det er mange som sier de vil det, men vi har bevist at vi kan.

Det er ikke bare lokale spillere på laget nå, men kompisgjen­gen som har spilt på laget siden de var åtte-ti år er der fortsatt.

Det mener hun betyr ekstra mye for den enorme interessen rundt klubben.

– Når spillerne heter Lode, Naerland og Haugseng, og vi kjenner både foreldre og besteforel­dre, så blir det noe helt spesielt, sier hun.

Legges merke til

De siste årene har Naerbø virkelig blitt satt på håndball-kartet. Det er ingen i håndball-Norge som ikke vet hvem laget fra Jaeren er.

Bjørnsen merker at jobben som gjøres på parketten på Jaeren blir lagt merke til.

– Det er kult å høre de snakke om Naerbø på TV2, at de legger merke til jobben vi gjør når det gjelder rekrutteri­ng og at vi er flinke på å få fram egenprodus­erte spillere.

Idrettsgle­de

Hun mener hun har vaert heldig som har fått vaere daglig leder i Naerbø IL, som har fått oppleve det enorme engasjemen­tet, de mange frivillige som stiller opp og medieoppme­rksomheten.

Idrettslag­et rører folk med sin historie og engasjemen­t. Og for Bjørnsen har høydepunkt­ene vaert mange.

– Det er utrolig kult å kunne legge ut en melding på facebook om at nå starter fotballen for 6-åringene, og så er det 70 unger som er klare for å spille fotball. Det har vaert mange sånne kule opplevelse­r, sier hun.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Helene Bjørnsen sier at Naerbø idrettslag er mer enn bare et håndballag. Det er først og fremst et breddeidre­ttslag, sier hun.
PÅL CHRISTENSE­N Helene Bjørnsen sier at Naerbø idrettslag er mer enn bare et håndballag. Det er først og fremst et breddeidre­ttslag, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway