Stavanger Aftenblad

Venter spent på å barke sammen igjen

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Viking og Naerbø er klare for lokaloppgj­ør når serien kastes i gang igjen neste uke, men er usikre på kampformen.

De to siste ukene har det vaert stopp i seriekampe­r på toppnivå grunnet viruspande­mien. Etter planen åpnes det opp for kamper igjen neste uke, men det er fortsatt usikkert om kampene spilles, og om det blir med eller uten publikum på tribunene.

Siste halvdel av sesongen skal kastes i gang med en herlig karamell. Lokalderby mellom Viking og Naerbø.

Etterlengt­et

Viking har ikke spilt kamp siden 19. desember da de sikret seg to svaert viktige poeng i bortekampe­n mot Sandefjord. Naerbø spilte cupfinale mot Elverum 29. desember.

– I pausen har det handlet om å trene godt. De to poengene mot Sandefjord styrket troen på at vi kan overleve i eliten, sier Vikings keeper Ole Andre Lerang.

De siste ukene har vaert utfordrend­e for de mørkeblå. Treningska­mpene de hadde planlagt måtte avlyses grunnet pandemien.

– Det er helt klart en ulempe inn mot seriekampe­n mot Naerbø. Vi kan trene så mye vi vil, men å komme i gang med kamper er avgjørende for oss. Vi vet ikke hvor vi står før denne kampen, sier han.

– Det er lenge siden Naerbø har spilt en gjeldende kamp også. I forrige oppgjør spilte de en god kamp, mens vi var dårlige. Det er langt fra umulig for oss å ta poeng. De skal absolutt få kamp, sier Lerang.

På samme spor

På Jaeren har VM-pausen blitt brukt til å løfte jern. Nå er spillerne klare for å krige om poeng i Stavanger.

– Det blir vanskelig og tøft. Viking hadde flere gode kamper på slutten av sesongen. De har gjort mye av det samme som vi gjorde de første sesongene, sier trener Rune Haugseng.

Naerbø brukte de første kampene som nyopprykke­t i eliten, til å laere. Så plukket de poengene de trengte for å overleve på slutten av sesongen. Haugseng mener Viking er på samme spor nå.

– De har mye av det samme som kjennetegn­et oss de første sesongen, flott innsats og vilje til å lykkes. Jeg tror og håper Viking klarer seg. For håndballen i distriktet er det viktig at Viking sikrer seg poengene de skal ha, sier den tidligere Viking-spilleren Haugseng.

– På bekostning av Naerbø? – De overhøvlet Kolstad i storhallen for ikke lenge siden. Vi må vaere godt forberedt og på toppnivå for å sikre poeng mot Viking, sier han.

Knalltøff kamp

Sola var i gang allerede i begynnelse­n av januar, men har fått flere kamper utsatt etter det. Onsdag møter de Tertnes på hjemmebane.

I Bergen i høst vant Sola 33–31. Trener Steffen Stegavik tror Tertnes kommer for å få revansj.

– De er et av lagene som har sagt at de vil ha bronsemeda­ljen. De må slå oss hvis de skal ha håp om det. Jeg tror det blir en knalltøft kamp, og håper vi kan få litt publikum på tribunen også, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway