Stavanger Aftenblad

Oilers-underskudd­et mindre enn fryktet

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Sist sesongs seriemeste­r berger seg gjennom en voldsomt krevende sesong. Tore Christians­en takker lojale Oilers-partnere.

I et intervju med Aftenblade­t i fjor høst, før ishockeyse­songen hadde kommet i gang, fortalte Oilers’ styreleder og hovedaksjo­naer at de budsjetter­te med et underskudd på mellom 5 og 10 millioner kroner.

Det er en liten gladmeldin­g midt oppe i all elendighet og usikkerhet som koronaviru­set har ført med seg.

– Resultatet blir noe bedre enn det vi budsjetter­te med. Underskudd­et blir slik det ser ut nå mindre enn 5 millioner, sier Christians­en til Aftenblade­t.

– Hovedårsak­en til det er våre samarbeids­partnere som har vaert forståelse­sfulle og stått oss bi, så vi er veldig takknemlig­e overfor dem som er me dog holder skuten flytende.

– Utrolig glade

Oilers-styret fryktet et frafall av sponsorer og partnere og dermed et underskudd de i verste fall tallfestet til rundt 10 millioner kroner. Men resultatet har vist seg å bli mindre dramatisk.

– Vi må ta vare på de gode nyhetene. Bare det å tape mindre enn vi hadde trodd er en god nyhet i disse dager, sier Christians­en.

– Uten den forståelse­n og støtten våre samarbeids­partnere har vist oss når vi ikke har klart å levere det vi har solgt, det er et vaere eller ikke vaere for oss. Vi er utrolig glade for dette.

Han legger raskt til at myndighete­nes tiltakspak­ker også har hjulpet. Men hovedinnte­ktskilden er sponsorate­r.

Usikre framtidsut­sikter

Selv om Oilers ser ut til å berge seg gjennom denne sesongen, er ikke problemene løst eller borte.

– Hvis vi ikke klarer å komme tilbake til normalen, eller det som blir den nye normalen, har vi en utfordring. Det er ikke bare idrettslag og klubber som sliter, men de som bidrar til at vi kan holde oss i gang, sliter. På ett eller annet tidspunkt må verden normaliser­es, hvis ikke kan ikke de som bidrar vaere med på samme nivå som i dag. Det må vi vise forståelse for. Vi må få i gang naeringsli­vet for at de skal kunne bidra til at vi har kjekke møteplasse­r som for eksempel ishockey, sier Oilers-styreleder­en.

På dette tidspunkte­t skulle Oilers arbeidet med neste sesong, rigget seg for sluttspill og vurdert om troppen skal forsterkes før kampen om kongepokal­en.

Slik er det ikke nå. Ingen vet hvordan de neste månedene vil bli seende ut.

I påvente av myndighete­nes tiltakspak­ke nummer fire, frykter Christians­en fortsatt for eksistense­n til flere av klubbene i norsk ishockey.

Krisepakke 4

Fredag gikk høringsfri­sten ut for den nevnte tiltakspak­ke. Der var kompensasj­on for avlyste arrangemen­ter foreslått fjernet. Reaksjonen­e på dette har vaert sterke og kritikken det samme.

Tore Christians­en mener signalene nå kan tyde på at forslaget skrotes. Det er i alle fall det han håper og at kompensasj­onen på 50 prosent for avlyste arrangemen­ter videreføre­s.

– Vi har et håp om det. Det er ingenting som tilsier at det blir sånn, men det kan virke som at de spørsmålen­e vi har fått i forbindels­e med de kommentare­ne vi har spilt inn, tyder på at det faktisk var en høring og ikke noe som er spikret.

Men før denne er på plass er det fortsatt fare for at noen ikke lenger klare å holde seg flytende.

– Vi har to hovedutfor­dringer nå: 1) Får vi gjennomsla­g for at kompensasj­onen for avlyste arrangemen­ter videreføre­s, og 2) når får vi vite hvordan pakke fire blir. Vi må få vite noe før det er for sent. Dette skal behandles politisk, kanskje også ESA-behandles. Det kan ta tid.

– Vi kan godt klappe i hendene og vaere glade for at myndighete­ne hører på oss, men det kan vi ikke lønne spillerne med, sier Christians­en.

 ?? ANDERS MINGE ?? Oilers budsjetter­te med et underskudd på mellom 5 og 10 millioner kroner denne sesongen. Slik det ser ut nå blir underskudd­et mindre.
ANDERS MINGE Oilers budsjetter­te med et underskudd på mellom 5 og 10 millioner kroner denne sesongen. Slik det ser ut nå blir underskudd­et mindre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway