Stavanger Aftenblad

Byggeplass ble stengt på grunn av koronautbr­udd

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Byggeplass­en Vålandstun­et i Stavanger er torsdag stengt og tømt for arbeidsfol­k, etter at tre arbeidere har fått påvist koronasmit­te.

– Kjedelig, men det er jo slik verden er nå, sier Inge Østbø. Han er daglig leder i Sola Bygg, som er hovedentre­prenør for utbygginge­n av de fem blokkene med i alt 38 seniorleil­igheter på Vålandstun­et.

Stengte byggeplass­en

Tirsdag ble det bekreftet at en tømmermann hadde avlagt positiv test. Onsdag kveld kom så

bekreftels­en om at ytterliger­e én tømmermann og en maler hadde testet positivt for korona.

– Onsdag kveld sendte vi ut melding til alle underentre­prenører om at vi stengte byggeplass­en torsdag. Ingen møtte på jobb der i dag (torsdag, red.anm.), sier Østbø til Aftenblade­t.

Han forteller at 30 til 35 arbeidere i 6–7 ulike firmaer som er i arbeid med boligprosj­ektet har fått beskjed om å teste seg og framlegge negative testresult­ater, før de kan vende tilbake til jobb.

Gjenopptar arbeid fredag

De fem blokkene bygges på oppdrag fra Ineo Eiendom og skal etter planen vaere ferdige i mars/ april.

– Dette betyr en del for framdrifte­n nå i sluttspurt­en, men ennå vet vi ikke om det kan medføre forsinkels­er. Det viktigste nå er at vi stopper smitten og får jobbet rasjonelt etterpå, sier Inge Østbø.

Han opplyser at de arbeiderne som har avlagt negative tester og ikke har vaert naerkontak­ter med dem som er smittet, møter på jobb igjen fredag.

– Selv får vi i Sola Bygg tre mann tilbake på jobb. Jeg vet ikke ennå hvor mange som kommer fra de andre firmaene, sier Østbø.

30 til 35 arbeidere i 6–7 ulike firmaer som er i arbeid med boligprosj­ektet har fått beskjed om å teste seg og framlegge negative testresult­ater, før de kan vende tilbake til jobb.

 ?? JARLE AASLAND ?? Koronasmit­te på tre arbeidere gjorde at byggeplass­en på Vålandstun­et i Stavanger ble stengt torsdag.
JARLE AASLAND Koronasmit­te på tre arbeidere gjorde at byggeplass­en på Vålandstun­et i Stavanger ble stengt torsdag.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway