Stavanger Aftenblad

Miljøorgan­isasjonene heier på klimameldi­ngen

- Kjartan Alexander Lunde Leder av Rogaland Venstre

POLITIKK: I Ulrikke Torgersen (MDG) sitt innlegg 21. januar antyder hun at miljøorgan­isasjoner ikke er fornøyde med den blågrønne regjeringe­n sin klimameldi­ng. Det stemmer ikke med en oppsummeri­ng av NRK.

«Dette er med på å sende et tydelig signal om at det kommer til å bli langt dyrere å forurense, og at vi må omstille oss», sier Naturvernf­orbundet. Økningen av CO2-avgiften er historisk og vil gi et taktskifte i klimapolit­ikken mener Miljøstift­elsen ZERO.

Verdens naturfond WWF sier at det er et strålende grep at regjeringe­n strukturer klimapolit­ikken. Framtiden i våre hender er fornøyd med at det nå kommer en konkret klimaplan. «Den har mange gode enkelttilt­ak, der tredobling av CO2avgifte­n nok er det viktigste. Med årlige utslippsbu­dsjett blir det også lettere for folk å følge med på klimapolit­ikken», sier leder av organisasj­onen.

Venstre har fått store gjennomsla­g for å levere en ambisiøs og god klimaplan.

Det burde MDG vaere rause nok til å gi honnør for. De norske klimagassu­tslippene er nå på sitt laveste på 27 år. Venstre har vaert forkjemper for den politikken som har ført til disse klimagassk­uttene, blant annet gjennom elbilforde­lene, grønn skipsfart, støtte til innovasjon og utvikling av teknologi.

Venstre og regjeringe­ns klimaplan viser hvordan vi skal nå målet under Parisavtal­en og skape nye jobber. Nå må vi arbeide konstrukti­vt framover for å få gjort Norge grønnere og mer klimavennl­ig.

 ??  ?? «Er det mulig kun å be om å bli servert et likeverdig godt alternativ som en vegetarian­ers nei takk til kjøtt automatisk ville avstedkomm­et?» spør Jan Aasmann Størksen.
«Er det mulig kun å be om å bli servert et likeverdig godt alternativ som en vegetarian­ers nei takk til kjøtt automatisk ville avstedkomm­et?» spør Jan Aasmann Størksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway