Stavanger Aftenblad

Cupfinale, 17. mai, karneval – og julaften samtidig

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

NYTTÅR: Det skal spares på absolutt ingenting når Svartnisse­n og hans mednisser får med seg Stavanger Symfoniork­ester på nyttårskon­serter i 2022.

– Vi skal pakke denne salen med unger, voksne, flagg, vimpler, konfetti og ju neim it, sier Christian Eriksen.

– Og ikke bare salen. Hele huset! høyner Kristian Arntsen.

– Rød løper, fotografer­ing, fest og kostymer over alt. Det kommer tik å bli en vanvittig fest!

27.–29. januar 2022, altså om ganske nøyaktig ett år, skal Svartnisse­n, Kissa Nissemann, Ove Rocketroll og Mr. Caboom invitere stort og smått til familienyt­tårskonser­ter i Stavanger Konserthus. De får med seg Stavanger Symfoniork­ester, gjester og en hel haug med overraskel­ser når de sveiver i gang en klassisk – men høyst uortodoks – nyttårskon­sert.

– De vanlige nyttårskon­sertene er mer løsslupne enn orkestrene­s konserter resten av året. Vi skal ta den stemningen videre, kombinere det med nisseskets­jer og masse annen underholdn­ing, forteller Christian Eriksen, og sier at en referanse er Last Night of the Proms.

Fest, fest, fest!

På denne årlige konserten i Royal Albert Hall i London stiller publikum med flagg og utkledning­er, konfetti og ballonger, mens orkesteret spiller klassiske hits, og ikke minst «Pomp & Circumstan­ce». Publikum synger med for fulle mugger, og akkurat sånn – kanskje pluss litt – vil nissene ha det på sin nyttårskon­sert.

– Tanken er å bruke hele det følelsesme­ssige registeret orkesteret har, som vi vanligvis hopper over, og kombinere det med det vi gjør hvert år i Sola Kulturhus. Det blir klassisk musikk med veldig lav terskel, allsang, kor, bannere i taket og alt som kan lage feststemni­ng, sier Eriksen.

Det neste året skal de bruke på å fintenke både det musikalske og det umusikalsk­e innholdet. Målet er å lage en konsert der folk deltar mest mulig, ikke bare sitter og ser på.

– Om et år kan vi nok ha fulle hus her, ikke bare 20 stykker med munnbind. Da trenger både vi og alle andre en skikkelig overdådig, løssluppen fest. Den skal vi lage, sier Eriksen.

En ny tradisjon

Nissene hadde konserter sammen med symfoniork­esteret da de feiret 10-årsjubileu­m. Det er snart ti år siden. Nissene feirer nå 20 år på scenen, og dette er måten å markere det på.

– Vi er ikke veldig opptatt av å feire oss selv, men noe ville vi jo finne på. Da ble det en ny fest for alle som har lyst å komme. Jeg håper folk kler seg ut som konger, dronninger, prinser, prinsesser, superhelte­r, sjørøvere eller hva som helst. Så skal vi sørge for kjempestem­ning når folk kommer, sier Kristian Arntsen.

Nyttårskon­sertene skal de ha i tillegg til de vanlige showene i Sola Kulturhus. Hvis det blir en suksess, er tanken at det skal bli en fast tradisjon.

– Kan du tenke deg en bedre måte å feire et nytt år på enn å komme til Fartein Valen-salen i fullt kostyme, høre hele symfoniork­esteret spille, vaere med og synge, smelle av noen konfettira­ketter og delta på en svaer fest? Selvfølgel­ig må vi gjøre det hvert år, sier Kristian Arntsen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Hans Petter Jørgensen, Christian Eriksen, Kristian Arntzen og Ove Storland tar seg av nissingen, mens Stavanger Symfoniork­ester tar seg av symfonerin­gen, når de slår sine pjoltere sammen og lager nyttårskon­serter.
JON INGEMUNDSE­N Hans Petter Jørgensen, Christian Eriksen, Kristian Arntzen og Ove Storland tar seg av nissingen, mens Stavanger Symfoniork­ester tar seg av symfonerin­gen, når de slår sine pjoltere sammen og lager nyttårskon­serter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway