Stavanger Aftenblad

Disney lanserer nytt innhold for eldre brukere

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

OSLO: Den ferske strømmetje­nesten Disney viser muskler, og melder seg på i konkurrans­en om de voksne seerne med sin neste utvidelse, som kommer 23. februar. Samtidig skrus abonnement­sprisen opp.

Disneys Norden-sjef Hans van Rijn la ikke skjul på at den amerikansk­e underholdn­ingsgigant­en har planer om kraftig vekst for sin forholdsvi­s nye strømmetje­neste Disney+. Under torsdagens presentasj­on fortalte han at tjenesten hadde 86,8 millioner abonnenter i desember i fjor, men at målet er å øke dette til mellom 230 og 260 millioner i løpet av 2024.

Mange barnefamil­ier har kastet seg over tjenesten, som byr på en stor samling animasjons­filmer fra Disney og Pixar, og den har vaert et obligatori­sk innslag for de mest ivrige Star Wars-tilhengern­e, ikke minst fordi den er det eneste stedet man kan se serien «The Mandaloria­n». De fleste Marvel-filmene finnes også her.

Foreldreko­ntroll

Flere har imidlertid etterlyst mer innhold for voksne, og det svarer Disney på med sin siste utvidelse, merkevaren Star. Her vil det bli lagt ut et stort antall filmer og serier, både nytt og gammelt. Det blir også sluppet et knippe helt nye egenproduk­sjoner ved lansering, i tillegg til innhold fra studioer som 20th Century, Searchligh­t og ABC.

Van Rijn understrek­et innledning­svis at denne utvidelsen vil bli utstyrt med en foreldreko­ntroll, slik at man enkelt kan låse innholdet for familiens barn ved hjelp av et passord, hvis det skulle vaere ønskelig.

750 nye titler

Totalt kommer det 750 nye titler i 2021, men ikke alt vil bli lansert samtidig med at Star blir lagt til abonnenten­es kontoer 23. februar. Av de kjente og kjaere seriene som blir lagt til på lanserings­dagen, kan man for eksempel nevne «24», «Desperate Housewives», «Family Guy», «Modern Family», «Lost», «Prison Break» og «How I met your mother».

Det blir lagt til 220 filmer i tjenesten 23. februar, deriblant «Braveheart», «Deadpool»-filmene og «Die Hard»-serien, Oscar-vinneren «Three Billboards outside Ebbing, Missoury», «The Grand Budapest Hotel» og en hel haug annet, innenfor de fleste sjangere.

Skrur opp prisen

Denne utvidelsen innebaerer også at Disney skrur opp prisen, og havner på samme nivå som den billigste pakken til konkurrent­en Netflix. De som allerede abonnerer på tjenesten 23. februar, beholder sin månedspris på 69 kroner det neste halvåret. Men for nye abonnenter blir det 20 kroner dyrere.

 ??  ?? Disneys Norden-sjef Hans van Rijn presentert­e nytt innhold til strømmetje­nesten Disney torsdag.
Disneys Norden-sjef Hans van Rijn presentert­e nytt innhold til strømmetje­nesten Disney torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway