Stavanger Aftenblad

Viking dropper Niklas Sandberg

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking har fått avslått to bud på Haugesund-spiller Niklas Sandberg (25) og kommer ikke til å legge inn et tredje. Klubben går videre med andre kandidater.

Viking har gitt opp å få hentet Lura-gutten Niklas Sandberg (25) fra Haugesund til Viking.

FKH har avslått begge Vikings bud og det har ikke vaert kontakt mellom klubbene etter det.

Dermed blir det ingen overgang for Sandberg til Viking.

– Vi har gått videre. Det ser ikke ut til at det blir noe Niklas Sandberg til Viking i dette overgangsv­induet. Han er under kontrakt med Haugesund og de ønsker ikke å selge ham, sier daglig leder i Viking Eirik Bjørnø til Aftenblade­t.

FKH vil ikke selge

Sandberg har to år igjen av sin avtale med FKH.

Etter det Aftenblade­t kjenner til har Viking lagt inn bud på mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

– Vi har strukket oss så langt vi kan. Det har ikke vaert godt nok til å få et bud akseptert, det tar vi til etterretni­ng, nå leter vi videre etter andre kandidater, sier Bjørnø.

– Har FKH signaliser­t noen pris, har dere fått noe motkrav?

– Nei. Haugesund har vaert tydelige på at de ikke ønsker å selge Niklas, så da må vi respektere det.

Sportslig leder i FKH, Eirik Opedal, skriver i en SMS til Aftenblade­t at han ikke ønsker å kommentere verken pris eller dialogen mellom de to klubbene.

– Attraktiv klubb

– Kommer Viking til å legge inn et nytt bud, Bjørnø?

– Nei.

Viking er klare på at de ønsker å hente to spillere til før sesongstar­t. En av disse skal vaere en venstrebac­k. Niklas Sandberg har vaert tiltenkt venstrebac­krollen i Vikings nye 4–2–3–1-formasjon.

– Det er mange gode spillere der ute, så hvis ett spor viser deg å vaere dødt, går vi på et annet. Det er mange spillere som ønsker å spille for Viking, Viking er en attraktiv klubb, så vi jobber aktivt videre, sier Morten Jensen, som sammen med Bjarte Lunde Aarsheim er Vikings nye hovedtrene­r.

– Når må dere ha inn disse forsterkni­ngene?

– Vi har ingen frist. Det viktigste er å finne den rette spilleren.

Kabran med fra neste uke Jensen sier Viking ikke har bud inne på noen spillere nå.

En som allerede er hentet til Viking, er Kevin Kabran. Svensken som ble hentet fra Start forrige uke, slutter seg til Viking-troppen rett over helgen.

Han var ikke med da Viking torsdag gjennomfør­te sin første fotballøkt i Jåttåvågen. Spillerne reiste i går morges hjem fra Sirdal og dro rett til stadion.

Etter lagbygging­en i fjellheime­n venter nå doble treningsøk­ter hver ukedag.

Lørdag 13. februar skal Viking etter planen spille sin første treningska­mp. Den er mot Åsane og spilles på SR-Bank Arena. Aftenblade­t sender kampen.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Viking-spillerne gjennomfør­te i går sin første fotballøkt i 2021. I bakgrunnen står Morten Jensen og følger med på sine elever. Nysignerin­gen Kevin Kabran deltok ikke på økten.
FREDRIK REFVEM Viking-spillerne gjennomfør­te i går sin første fotballøkt i 2021. I bakgrunnen står Morten Jensen og følger med på sine elever. Nysignerin­gen Kevin Kabran deltok ikke på økten.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Morten Jensen, til venstre, og Bjarte Lunde Aarsheim ledet sin første fotballøkt som Vikings hovedtrene­re.
FREDRIK REFVEM Morten Jensen, til venstre, og Bjarte Lunde Aarsheim ledet sin første fotballøkt som Vikings hovedtrene­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway