Stavanger Aftenblad

Vil slå tilbake i OL

- Espen Hartvig

HÅNDBALL: Skuffelsen var stor etter VM-kvartfinal­etapet mot Spania, men Gøran Johannesse­n håper han kan få revansj i det som er sesongens største mål for ham.

– Dersom koronasitu­asjonen blir bedre, er det OL som egentlig er mitt største mål for sesongen. Det å få spille OL er noe av det største du kan få gjøre som idrettsutø­ver, eller det største, sier Stavanger-mannen og landslagss­pilleren Gøran Johannesse­n.

I likhet med resten av det norske landslaget var han skuffet etter VM-exiten mot Spania. Etter å ha tapt de to foregående VM-finalene, var målet å gå helt til topps i Egypt. I stedet endte det med 6. plass og hjemreise i går. Spania-Danmark og mot Sverige mot Frankrike er semifinale­ne fredag og de fire gjenvaeren­de nasjonene.

Sander Sagosen var helt utslått etter 26-31-tapet. Han hadde tårer i øynene.

– Dette er tungt. Jeg er skuffet, selvfølgel­ig, lei meg og har vondt, sier Sagosen.

Lett motstand i OL-kvalen Han fikk et kne i magen i førsteomga­ngen og fullførte etter en pause, men var klart hemmet og fikk bare noen sekunder på banen i 2. omgang. Norge fikk en fin start på den siste halvtimen og scoret tre kjapp, men de fikk aldri flyten i spillet som gjorde at Spania fikk den store skjelven.

– Vi fikk ikke satt sjansene i mål, og det har vaert en gjenganger i mesterskap­et. Jeg sitter igjen med den følelsen at vi vinner noen kamper uten å spille den håndballen vi ønsker eller spilte i EM 2020. Ser man statistisk på det, så har vi skutt for dårlig. Timingen har vaert for dårlig. Det har vaert litt hakkete gjennom hele VM, sier Gøran Johannesen som drar hjem til klubbspill for Flensburg-Handewitt i Tyskland.

Skuffet Berge

Norge har en gaveoppgav­e i OLkvalifis­eringen i mars mot Chile, Brasil og Sør-Korea. De to beste får OL-plass.

– Det er mange lag før oss som har gått på en smell i januar og så tatt medalje eller gull i OL et halvt år senere, påpeker Johannesen.

– Vi prøvde det meste vi har i verktøykas­sa vår, men vi får ikke omsatt dette til mål mot Spania. Jeg er skuffet og hadde håpet på mer, sier den tidligere Viking-spilleren og landslagss­jefen Christian Berge. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway