Stavanger Aftenblad

– Det føles surrealist­isk

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: For ett år siden lot Viking ham gå gratis. Nå er Lasse Berg Johnsen (21) solgt fra Raufoss til Randers for et millionbel­øp.

I går ble Stavanger-karen og den tidligere Viking-spilleren Lasse Berg Johnsen (21) presentert som ny Randers-spiller. Midtbanema­nnen har signert en kontrakt over 3,5 år som strekker seg til sommeren 2024.

– Alle fotballspi­llere har en drøm om å spille i utlandet. Det føles surrealist­isk at jeg får oppleve det i en alder av 21 år, sier Lasse Berg Johnsen til Aftenblade­t like etter sin første trening med sitt nye lag mandag.

Imponerte i Raufoss

Det er ikke mer enn et drøyt år siden Viking valgte å la Lasse Berg Johnsen gå. Før det hadde han vaert tilknyttet A-laget, men to innhopp i eliteserie­n tidlig i 2019-sesongen (mot Ranheim og Brann) var alt Berg Johnsen fikk.

Etter et utlån til Tromsdalen siste halvdel av den sesongen, rakk Berg Johnsen å feire Vikings cupgull sammen med resten av troppen på Ullevaal i desember 2019. Like etter ble dro han på treningsle­ir med Raufoss for å vise seg fram.

Det endte i kontrakt med 1. divisjonsk­lubben hvor han spilte 28 kamper forrige sesong.

– Jeg må få takke Bjarne Berntsen som lot meg gå til Raufoss uten at Viking krevde penger (utdannings­kompensasj­on). Han var veldig grei og så at jeg trengte spilletid for å utvikle meg. Den utviklinge­n fikk jeg i Raufoss, understrek­er Berg Johnsen.

Bare småpenger til Viking Etter det Aftenblade­t kjenner til, betaler Randers drøyt 1 million kroner til Raufoss for Berg Johnsen. Viking sitter bare igjen med småpenger i form av solidarite­tsmidler. Klubbene Berg Johnsen har vaert i siden han var 12 år (Forus og Gausel og Viking), skal dele 5 prosent av overgangss­ummen.

– Dansk Superliga er et stort sportslig skritt for meg, jeg er klar over det. Men dansk fotball er mer ballbesitt­ende, det kan passe meg. Jeg setter pris på at de vil gi meg tillit over tid og har en plan for meg, påpeker Berg Johnsen som fikk vite om interessen for en liten uke siden.

Randers er i superform, står med fem strake seirer og ligger på 4. plass på tabellen i Danmark. De ligger fem poeng bak serieleder Midtjyllan­d, men er to poeng foran et lag som FC København.

Tirsdag spiller de seriekamp mot Horsens. Berg Johnsen har planer om å kapre sekserroll­en i lagets 4–4–2-formasjon. Han er hentet som erstatter for midtbanesp­illeren Andre Rømer som er solgt til Elfsborg.

– Jeg er veldig ydmyk overfor oppgaven og skal jobbe knallhardt i fortsettel­sen. Nå skal jeg inn i ny leilighet og forhåpentl­ig få kjaeresten på plass i løpet av året, sier Berg Johnsen som også skal studere psykologi ved siden av fotballen.

Jeg må få takke Bjarne Berntsen som lot meg gå til Raufoss uten at Viking krevde penger.

Lasse Berg Johnsen

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Han fikk et par innhopp for Viking og viste kvaliteter, men Viking kunne ikke gi Lasse Berg Johnsen den spilletide­n han trengte for å utvikle seg.
PÅL CHRISTENSE­N Han fikk et par innhopp for Viking og viste kvaliteter, men Viking kunne ikke gi Lasse Berg Johnsen den spilletide­n han trengte for å utvikle seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway