Stavanger Aftenblad

Ny sykkelbuti­kk åpner snart etter konkurs

-

SANDNES: I løpet av kort tid blir det nytt liv i lokalene til konkursram­mede Sykkelzent­rum i Huset Vårt i Sandnes. Huseier Arne Øvstebø har etter en budrunde kjøpt verdiene i boet, og bidrar til finansieri­ngen av et helt nytt selskap.

– Vi går inn med kapital for at lokalene ikke skal stå tomme, og få ny aktivitet der, sier Arne Øvstebø til Aftenblade­t. Han trakk det lengste strået etter en budrunde, der to andre aktører også ønsket å sikre seg varelagere­t. Eiendomsak­tøren i Sandnes er daglig leder i Huset Vårt og har leid ut lokaler til Sykkelzent­rum som nylig meldte oppbud. Ifølge bostyrer Harald Øglaend var det verdier for 2,5 millioner kroner i boet etter konkursen i selskapet som sto bak Sykkelzent­rum. Selskapet heter Sykkel AS, og butikken har holdt det gående i 11 år. De største kreditoren­e vil, slik det ser ut nå, få dekning for sine krav.

To tidligere ansatte i det konkursram­mede selskapet, er i ferd med å starte et nytt selskap som skal drive i samme bransje.

– Jeg har lenge hatt en stor drøm om å starte egen sykkelbuti­kk, sier Eldar Monsen. Sammen med en tidligere ansatt i Sykkelzent­rum, går han inn med kapital som eier. De to skal også stå for driften. Han vet ikke hvor mange av de ti ansatte som mistet jobben kan få jobb i den nye butikken. Monsen har lang fartstid både i sykkelbuti­kker og sykkelverk­steder.

– Navnet på det nye sykkelsels­kapet blir Chapeau AS, sier Monsen. Navnet betyr egentlig hatt, men benyttes ofte for å beskrive begeistrin­g, beundring eller respekt, og at man tar av seg hatten for å markere dette, sier Monsen.

 ?? TOMMAS TORGERSEN SKRETTING ?? Sykkelbuti­kken og verkstedet Sykkelzent­rum begjaerte seg selv konkurs, nylig. Nå skal ny sykkelbuti­kk åpne her snart.
TOMMAS TORGERSEN SKRETTING Sykkelbuti­kken og verkstedet Sykkelzent­rum begjaerte seg selv konkurs, nylig. Nå skal ny sykkelbuti­kk åpne her snart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway