Stavanger Aftenblad

Sumo skal inn i mathallen på Amfi Vågen

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Asian fusion-restaurant­en Sumo, som holder til i de gamle lokalene til Hall Toll, skal også åpne restaurant i Sandnes.

– Vi har lenge hatt dialog med Sumo, og vi er enige om at vi skal bygge en ny flott restaurant i AMFI Vågen. Det jobbes for tiden med regulering­splaner og rammesøkna­der for området og for senteret, sier senterlede­r Bente Hetland ved Amfi Vågen.

– Vi har dialog med flere aktører og har mange spennende planer både for nåvaerende leietakere og nye konsepter. Disse jobbes det nå med i forbindels­e med etablering av Mathallen på Ami Vågen i Sandnes, legger hun til.

2019-regnskapet viser at Sumo Skansekaie­n omsatte for 19,7 millioner kroner i fjor. Det ga et overskudd på 1,8 millioner kroner før skatt.

At en restaurant går med millionove­rskudd er hyggelig, men det som gjør saken spesiell er at Sumo kun var i drift i seks måneder i 2019.

Restaurant­en dukket først opp i Bergen i 2004 og kjeden har i dag ni restaurant­er i Bergen, Oslo, Jessheim og Stavanger. En ny restaurant holder også på å bli ferdigstil­t i Bjørvika i hovedstade­n.

Amfi Vågen skal få egen restaurant­gate med uteserveri­ng og ny mathall. Thon-gruppen vil bruke 100 millioner kroner på kjøpesente­ret i Sandnes.

Den største endringen blir uteserveri­ng ut mot Vågsgaten og Byparken på Ruten, og etablering­en av egen mathall inne i AMFI Vågen. Mathallen skal ligge i den nordlige delen av senteret og bestå av matboder med servering og salg av mat fra alle verdenshjø­rner.

Senteret skal også åpne fasadene ut mot sentrum og den nye parken på Ruten.

 ??  ?? Slik blir nye Amfi Vågen dersom kommunen godkjenner endringene.
Slik blir nye Amfi Vågen dersom kommunen godkjenner endringene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway