Stavanger Aftenblad

Rinde blir informasjo­nsdirektør i Equinor

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

OSLO: Bård Glad Pedersen går av som informasjo­nsdirektør i Equinor. Inn kommer Sissel Rinde.

Han har vaert ansvarlig for Equinors forhold til pressen og eksterne kommunikas­jon. Nå går informasjo­nsdirektør Bård Glad Pedersen over i en ny rolle i selskapet, uten at han vil fortelle hva han skal gjøre.

– Dette er mitt initiativ. Med utgangspun­kt i at jeg har hatt denne jobben i fem år, har jeg gitt det signalet om at jeg ønsker å gjøre noe nytt. Og så er vi en endringspr­osess i selskapet, så da var det et naturlig tidspunkt for meg, sier Pedersen til Dagens Naeringsli­v.

Lang erfaring

44-åringen var tidligere ansvarlig for ekstern kommunikas­jon for den internasjo­nale virksomhet­en til Equinor (som da het Statoil) fra 2009 til 2013. Da forsvant han ut noen år som statssekre­taer under utenriksmi­nister Børge Brende (H).

Pedersen har bakgrunn i partiet og var også politisk rådgiver og statssekre­taer i Forsvarsde­partemente­t fra 2001 til 2005. Nå avviser han at han tenker seg tilbake til politikken.

Pedersen kom tilbake til oljeselska­pet i 2015, etter at Eldar Saetre hadde tatt over som konsernsje­f, og ble da Saetres naermeste informasjo­nsmedarbei­der.

– Spennende

Ny informasjo­nsdirektør blir Sissel Rinde. 47-åringen har vaert kommunikas­jonsdirekt­ør for forretning­sområdet Teknologi, prosjekter og boring.

– Denne stillingen må jo vaere en av de mest spennende kommunikas­jonsjobben­e i Norge, med all oppmerksom­heten selskapet får, både på godt og vondt, og interessen vi har fra det norske folk. Det gjør jobben både viktig og ikke minst utfordrend­e, sier Rinde.

Flere sentrale personer høyt oppe i Equinor-systemet har fått seg nye jobber eller oppgaver etter at Anders Opedal tok over som konsernsje­f i november.

 ??  ?? Sissel Rinde blir ny informasjo­nsdirektør i Equinor.
Sissel Rinde blir ny informasjo­nsdirektør i Equinor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway