Stavanger Aftenblad

På grunn av manglende skruer kan Risk fortsatt bare ha 10 personer i salen

- Tonje Thorstad Kildal tonje.kildal@schibsted.com

STAVANGER: Selv om flere kulturscen­er kan åpne for opp til 200 publikumme­re i dag, kan Rimi/Imir Scenekunst i Stavanger (Risk) bare ha 10 på helgens forestilli­nger.

I dag opphever Stavanger kommune de lokale restriksjo­nene, som vil si at det er de nasjonale tiltakene som gjelder. Det betyr at kulturarra­ngement med fastmonter­te seter nå kan ha opp til 200 personer i salen. Arrangemen­ter uten fastmonter­te seter kan fortsatt kun ha 10.

– Ut ifra definisjon­en har ikke vi fastmonter­te seter. Gapet mellom 10 og 200 gir ingen mening om det kun handler om skurene i gulvet, så lenge stolen likevel vil stå på samme plass gjennom hele forestilli­ngen, sier Victoria Heggelund fra Risk.

Hun legger til at de likevel er fornøyde med at de kan vise stykket for en liten gruppe fremfor ingen.

– Dette stykket er ikke ment for 200 personer, men et mer intimt publikum, kanskje naermere 30, hvor publikum sitter i en sirkel rundt danseren. At vi ikke kan ha så mange, betyr ikke at det ikke er kvalitet, men heller at det blir en enda mer intens og spesiell opplevelse for de 10 personene som sitter i ringen og får oppleve dette øyeblikket.

Ville holde hjulene i gang

Selv om de ikke kan ha mange i salen, mener Heggelund at det fortsatt er viktig å vise forestilli­ngene.

– Vi prøver å ta vårt ansvar som visningspl­attform for scenekunst med å fortsette å presentere det.

Risk hadde en gående dialog med danser Caroline Eckly som var villig til å legge inn en ekstra forestilli­ng, slik at flere kunne få det med seg.

Utsolgt

– Mer enn tre forestilli­nger er ikke mulig, siden forestilli­ngen er en intens solo, legger Heggelund til.

I løpet av helgen er det satt opp tre visninger av dansesolos­howet «And yes, I said Yes, I will yes». Forestilli­ngen er laget av koreograf Marcelo Evelin og danser Caroline Eckly, og blir fremført av sistnevnte.

Eckly som tidligere har jobbet som danser i både Frankrike og Tyskland, har jobbet for Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdan­s de siste 12 årene. Nå skal hun danse på Risk, med en forestilli­ng som er inspirert av Medusa.

På grunn av begrensing­en på antall plasser, ble stykket utsolgt på i går, altså to dager før premieren.

 ?? ANDREA SPREAFICO ?? Danser Caroline Eckly skal fremføre solodanses­howet «And yes, I said yes, I will yes» – men kun for 10 personer.
ANDREA SPREAFICO Danser Caroline Eckly skal fremføre solodanses­howet «And yes, I said yes, I will yes» – men kun for 10 personer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway