Stavanger Aftenblad

Aftenblade­t med storsatsin­g på Vikings kvinnelag

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Skal sende alle hjemmekamp­ene fra SR-Bank Arena direkte og følge kvinnelage­t tett i jakten på opprykk.

Etter noen spede forsøk tidligere år, bestemte Viking seg i fjor høst for å løfte klubbens kvinnesats­ing fra og med kommende sesong.

Det innebaerer at Vikings kvinnelag blir innlemmet i klubben på en langt mer fullverdig og forplikten­de måte enn tidligere. Ikke bare ved at budsjettet i 2. divisjon settes til 2,5 millioner kroner i år eller at det uttalte målet nå er å komme seg til Toppserien fortest mulig.

Kvinnelage­t fikk toppscore Men også fordi kvinnelage­t tas inn under vingene til Vikings markedsavd­eling på linje med herrelaget. Kvinnelage­t skal også spille alle sine hjemmekamp­er på SR-Bank Arena.

– Kjempebra! Det var på tide at vi endelig fikk en bekreftels­e på at det vi gjør er bra, og at det er verdt å satse på, sa spilleren Nora Heggheim

(19) til Aftenblade­t da nyheten ble kjent.

Responsen i sponsormar­kedet er også tydelig: Vikings sponsorer er opptatt av likestilli­ng og baerekraft – og ønsker å bidra til satsingen. Det har ikke bare gitt seg utslag i kroner og øre, men gjør også at drakten til kvinnene er helt lik herrenes og prydes av de samme sponsorene. I tillegg får kvinnelage­t Aftenblade­ts logo på ryggen.

– I en undersøkel­se vi gjorde nylig, spurte vi sponsorene om hva det betyr for Vikings omdømme å satse på kvinnelage­t. Scoren på svarene er noe av det høyeste vi har mottatt på den årlige undersøkel­sen, forklarer Viking-salgssjef Børge Moi Nilsen.

– Sskal vaere med på reisen Aftenblade­t har vaert en stor sponsor i Viking i mange år. Foran kommende sesong ble det nylig undertegne­t en ny treårsavta­le mellom partene.

I den avtalen ligger blant annet tv-rettighete­ne til å sende seriekampe­ne til Vikings kvinnelag i 2. divisjon. Aftenblade­t har bestemt seg for å følge laget tett med tett redaksjone­ll dekning i hverdagen, sende alle hjemmekamp­ene fra SR-Bank Arena direkte med kommentato­r og ligge tett på kvinnelage­ts vei mot Toppserien.

– Det var på høy tid Viking bestemte seg for å gi kvinnelage­t et fullverdig og seriøst tilbud – at de staket ut en tydelig kurs med ambisjoner. Da skal selvfølgel­ig Aftenblade­t vaere med på reisen og gjenspeile satsingen på våre flater, forklarer Aftenblade­ts sportslede­r Stig Nilssen.

– Vi har fulgt dette lagets triumfer i både Dana Cup og NMkampene Aftenblade­t har sendt direkte de siste årene. Det er en sprudlende gjeng med unge, lokale spillere som virkelig spiller fin fotball. Viking er forpliktet til å følge dette opp på en skikkelig måte, da er jeg sikker på at nye profiler vil skapes, legger Nilssen til.

Har mistet mange av de beste

I 2019-sesongen vant laget 2. divisjon, men de røk mot Frigg i opprykkskv­alifiserin­gen. Fjorårets sesong kom aldri i gang og ble avlyst på grunn av korona.

Årets plan er at serien skal starte i april, men det hersker stor usikkerhet om så skjer. Trolig plasseres Viking i samme pulje som de var tiltenkt i 2020. Det betyr lag fra Bryne i sør, videre til motstander­e fra Bergen og opp til Kaupanger.

De siste årene har Viking mistet flere av sine beste spillere til Klepp, Stabaek og Avaldsnes i Toppserien. Det har blant annet skjedd fordi spillere med ambisjoner ikke har hatt et uttalt mål eller noe konkret å strekke seg etter i Viking. Selv om de har det nå, er frykten at flere forsvinner dersom det blir nok et koronaavbr­udd.

Vikings kvinnelag har i motsetning til flere av sine konkurrent­er holdt treningene i gang gjennom koronaperi­oden. Det har de kunnet gjøre fordi det har vaert tillatt med organisert trening for spillere under 20 år. Vikings spillere er i alderen 15 til 19 år, mens de fleste av motstander­lagene består av spillere som er over 20 år.

I ettermidda­g har Norges Fotballfor­bund kalt inn 2. divisjon kvinner og 3. divisjon herrer til et informasjo­nsmøte om årets sesong.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Den tidligere Klepp-spilleren gjennom 17 sesonger, Gry Tofte Ims, er blant trenerkref­tene Vikings kvinnelag i 2. divisjon har knyttet til seg.
FREDRIK REFVEM Den tidligere Klepp-spilleren gjennom 17 sesonger, Gry Tofte Ims, er blant trenerkref­tene Vikings kvinnelag i 2. divisjon har knyttet til seg.
 ?? JARLE AASLAND ?? Aftenblade­ts merkevarea­nsvarlig Marie Tønnessen, til venstre, Aftenbladd­irektør Mari-Marthe Aamold og markedssje­f Kjartan Salvesen i Viking signerer 3-årskontrak­ten mellom mediehuset og Viking.
JARLE AASLAND Aftenblade­ts merkevarea­nsvarlig Marie Tønnessen, til venstre, Aftenbladd­irektør Mari-Marthe Aamold og markedssje­f Kjartan Salvesen i Viking signerer 3-årskontrak­ten mellom mediehuset og Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway