Stavanger Aftenblad

33-åring skal ha mishandlet fire samboere

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: I tur og orden fra 2006 til 2018 skal den tiltalte mannen ha utøvd fysisk og psykisk vold mot samboer etter samboer. 33-åringens forsvarer, advokat Hege Veland, vil ikke kommentere tiltalen før rettssaken. Den starter i Stavanger tingrett i slutten av april.

Veland vil heller ikke si noe om hvordan hennes klient stiller seg til de alvorlige anklagene han har rettet mot seg.

I tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Oddbjørn Søreide, står det at 33-åringen mishandlet fire samboere han hadde i tidsrommet 2006 til 2018. Noen av dem ble ifølge tiltalen mishandlet over flere år.

Kastet på dør

Politiet ble kjent med saken da en av de fornaermed­e kvinnene anmeldte 33-åringen. Påtalemynd­igheten mener at etterforsk­ningen i saken har avdekket at ytterliger­e tre kvinner er blitt mishandlet av tiltalte.

En av kvinnene skal 33-åringen ved flere anledninge­r ha kastet ut av huset. Han «låste døren og lot henne stå utenfor, ofte flere timer, og uten at hun fikk med seg nøkler, mobil eller tilstrekke­lig med klaer slik at hun frøs», skriver statsadvok­aten i tiltalen.

Påtalemynd­igheten mener også å kunne føre bevis for at tiltalte var svaert kontroller­ende.

At han naermest avhørte den ene fornaermed­e om hvor hun hadde vaert og hvem hun hadde vaert sammen med.

Alle de fornaermed­e skal ha fått høre nedsettend­e ting om seg selv. «Ved flere anledninge­r sa (tiltalte) stygge ting til henne som at hun ikke var god nok, at hun var feit, men at det ikke ville hjelpe om hun slanket seg fordi hun ikke ville bli fin likevel», står det i tiltalen.

Dratt opp om natten Advokatene Kristin Jensen, Elisabeth Fjeld, Lena Nessen Øvstebø og Ove Sørskår er bistandsad­vokater i saken. Ingen av dem ønsker å kommentere tiltalen, men flere av dem bekrefter at de vil legge ned påstand om oppreisnin­gserstatni­ng på vegne av sine klienter.

En av de fornaermed­e skal tiltalte ved flere anledninge­r ha vekket om natten. Deretter skal han ha dratt/geleidet henne ut av sengen og inn i stuen, hvor han kunne kjefte på henne i timevis. «Da hun ba om å få legge seg, nektet han henne dette og blokkerte veien da hun forsøkte å gå, holdt henne igjen ved å presse henne inntil veggen og/eller holdt henne fast», skriver statsadvok­aten i tiltalen.

33-åringen skal også ha truet de fornaermed­e. Til den ene skal han ha sagt at hun bare skulle visst hva han hadde gjort mot eksen.

Strafferam­men for mishandlin­g i naere relasjoner (se faktaboks) er seks års fengsel.

Brente brudekjole­n

Ifølge tiltalen skal 33-åringen også ha truet med selvskadin­g om han ikke fikk det slik han ville. Videre skal han ha kastet og ødelagt ting. Blant annet skal han ha brent brudekjole­n til en av kvinnene han var sammen med.

Noen kvinner skal han ha fortsatt å plage etter at det hadde blitt slutt mellom dem. Til den ene sa han, ifølge tiltalen, at noen kom til å finne henne død i en grøft, at han skulle knuse seg inn til henne, og at han skulle komme på jobben hennes og lage kvalm.

Seks dager er satt av til rettssaken. Politiadvo­kat Kristin Aasberg Ueland, som er aktor i saken, har ikke ønsket å svare på Aftenblade­ts spørsmål.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Seks dager er satt av til rettssaken mot den tiltalte 33-åringen.
FREDRIK REFVEM Seks dager er satt av til rettssaken mot den tiltalte 33-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway