Stavanger Aftenblad

Wiig skal spisse VM-formen etter skuffende generalprø­ve

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

LANGRENN: Sivert Wiig drar i utgangspun­ktet til VM som reserve på et veldig sterkt norsk sprintlag, men er klar hvis han får muligheten.

Sivert Wiig fra Ålgård fikk en ny verdenscup­sjanse i Ulricehamn lørdag. Etter en god prolog i fristilspr­inten fikk han det tøft i utslagsrun­den. Han lå godt an før oppløpet, men ble passert mot slutten og endte på sisteplass i sitt heat. Dermed ble han slått ut i kvartfinal­en i andre renn på rad.

– Det var en vanskelig løype, mye svinger og kaos. Jeg er litt skuffet, men var rett og slett ikke god nok, sier Wiig til Aftenblade­t.

Han gikk bak den finske prologvinn­eren Joni Mäki da oppløpet naermet seg.

– Han stivnet, og jeg mistet litt fart. Jeg prøvde å gå forbi ham, men klarte det ikke og fikk en drøy yttersving inn på oppløpet. Da havnet jeg litt bakpå.

Lader opp før VM

Wiig har imponert denne sesongen og har flere ganger markert seg i konkurrans­e mot Norges beste sprintere. Men det har vaert i klassisk stil.

– Jeg hevder meg best i klassisk og hadde ikke like høye forhåpning­er her som i Falun, selv om jeg aldri har som mål bare å komme til en kvartfinal­e.

Konkurrans­en lørdag var Wiigs siste før VM. Sprintstaf­etten søndag gikk uten Ålgård-karen, som de neste ukene skal lade opp til sitt første verdensmes­terskap.

Det starter med klassisk sprint 25. februar. Wiig trodde først at

VM-billetten røk etter verdenscup­rennet i Falun, men ble likevel tatt ut i den norske troppen. Gjesdalbue­n blir første rogalendin­g som represente­rer Norge i ski-VM siden Tor Arne Hetland gikk i Liberec i 2009.

– Jeg har ikke rukket å legge hele planen ennå, men nå blir det først noen rolige dager før jeg begynner å spe på med litt hardere økter. Så slipper jeg litt opp fram mot VM for å få overskudd. Jeg prøver å gjøre noe av det jeg gjorde inn mot norgescupe­n på Lygna og NM, det funket bra, sier han.

Reserve

VM-billetten fikk han først og fremst etter sterke nasjonale konkurrans­er. I NM ble han nummer fire. Men fem andre nordmenn har sterkere resultater internasjo­nalt, og det ligger an til at Wiig reiser til Oberstdorf som reserve.

– Hva tenker du om muligheten for å gå løp i VM?

– Vi får vente og se, laget blir klart dagen før. Jeg kan ikke så mye om det nå, sier 23-åringen, som bare har gått sprint denne sesongen og dermed anser muligheten som liten for å gå lengre distanser i Oberstdorf.

– Det er nok andre som er reserver på distanse, det er bare sprint som er aktuelt for meg.

Wiig er veldig godt fornøyd med denne sesongen og mener han har tatt store steg siden i fjor.

– Jeg har trent mye og godt og har god matching på regionlage­t. Det er kjekt å få det til. Nå er jeg motivert for treningen inn mot neste sesong allerede og håper å ta nye steg.

Det ble svensk hjemmejube­l lørdag. Oskar Svensson var sterkest i herrefinal­en, mens Maja Dahlqvist og Johanna Hagström sørget for dobbeltsei­er for kvinnene.

Jeg er litt skuffet, men var rett og slett ikke god nok.

Sivert Wiig

 ?? TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX ?? Sivert Wiig under sprintprol­ogen i norgescupe­n på Lygna i januar.
TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX Sivert Wiig under sprintprol­ogen i norgescupe­n på Lygna i januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway