Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 13. FEBRUAR 1921

Fra Naerbø meldes, at torske- og hysefisket har slaat bra til i de sidste dage ved Obrestad. Det er paa snøre og bak fangsten foregaar. Paa garn har man hittil intet faat. Det er endnu faa fiskere som deltar. Fra Vigrestad meldes, at endnu er det bare smaafiske her utenfor. Man gjør seg klar til at begynde garnfiske efter torsk saa snart den kommer. det antas at der iaar blir større deltagelse i garnfiske end ifjor. Der sendes av og til litt torsk til Stavanger. Prisen her syd er ca. 40 øre kiloet.

FOR 75 ÅR SIDEN, 13. FEBRUAR 1946

(annonse under ledig stilling).

Ved Stavanger Arbeidskon­tor vil en begynne med å formidle barnevakte­r til private hjem. Det vil bli foretatt et utvalg blant pålitelige og skikkede personer, som ønsker den slags vakttjenes­te. (Fortrinnsv­is om kveldene). Vedkommend­e må følge de regler som blir fastsatt og erklaere seg villig til å underkaste seg en gratis legeunders­økelse. Arbeidskon­toret er ikke arbeidsgiv­er, men bare gratis formidling­skontor. Arbeidsfor­tjenesten omfatter lønn fra oppdragsgi­veren for hver enkelt utført vakt. Lønnssatse­r vil bli fastsatt senere. Søknad på saerskilt skjema, som fås utlevert ved Arbeidskon­toret bilagt med atestavskr­ifter, leveres personlig ved Stavanger Arbeidskon­tors kvinnelige avdeling innen 23. ds. arbeidskon­toret for Stavanger Formidling­skrets, den 12.02.1946

FOR 50 ÅR SIDEN, 13. FEBRUAR 1971

Kraftselsk­apene er nok tilbøyelig­e til å tro at mildvaeret taerer slik på snøen at kraftselsk­apene taper store mengder av både vann og penger, men forholdet er at magasinene er så gode at bare meget lite vann har unngått kraftverke­nes turbiner. Adm. direktør Carsten Due-Gundersen i A.S. Saudefalde­ne forteller til Aftenblade­t at man i høst tapte litt vann, men ikke mer enn toppen en prosent av produksjon­sevnen. Bare i to-tre dager har det vaert nødvendig å la vann renne ubrukt forbi.

FOR 25 ÅR SIDEN, 13. FEBRUAR 1996

Ferske Ingeborg Helen markens strålende sjetteplas­s i super G i går så bra åpning på VM som en kunne håpe på. God for hele den norske troppen.

Lasse Kjus skal få forberedt seg i fred og skjermes for omgivelsen­e. Det passer dårlig for Atomic, som må unnvaere verdenscup-lederen som forgrunnsf­igur i et stort arrangemen­t for internasjo­nal presse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway