Stavanger Aftenblad

Flere bilister fikk bot ved Stokkavatn­et: – Smålig

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no Helgi Hoydal

Det nydelige vintervaer­et trakk mange til Stokkavatn­et lørdag. Også parkerings­vaktene til Stavanger Parkering la turen innom parkerings­plassene ved det populaere turområdet.

– Parkerings­plassen ved transforma­torstasjon­en på Madla var full da vi kom. Derfor parkerte vi langs veien oppover i Ragbakken. Det samme gjorde en rekke andre bilister, forklarer Liv Anmarkrud.

– Da vi kom tilbake til bilen noen timer senere, hadde vi fått bot. 900 kroner. Det samme hadde et titalls andre. Det er sure penger, og jeg lurer litt på hvorfor parkerings­vaktene ikke viser litt mer storsinn. Folk har sittet inne i snart ett år. Når det endelig er helg, fint vaer og fantastisk­e turmulighe­ter, synes jeg det er spesielt å benytte sjansen til å dele ut en haug bøter. Det er smålig, sier Anmarkrud.

– Men utryknings­kjøretøy må jo ha sjansen til å passere dersom noe skulle skje. Hva tenker du om det?

– Det er sant, men vi opplevde at det var god plass til å passere forbi bilene som sto parkert, sier Anmarkrud.

Det er parkering forbudt-skilt fra krysset der Ragbakken møter Madlaveien, men det er ganske normalt at bilister parkerer i veikanten her når den kommunale parkerings­plassen er full. På grunn av anleggsarb­eid har kapasitete­n ved p-plassen vaert lavere enn normalt de siste månedene.

Christian Tønnevold er daglig leder i Stavanger Parkering. Han sier til Aftenblade­t at det ikke går an å se gjennom fingrene med lover og regler.

– Hvis du overser en lov eller en regel, skal det få konsekvens­er. Dette handler om alles sikkerhet, sier han.

Lovene og reglene Tønnevold snakker om handler eksempelvi­s om at nødetater skal komme frem hvis en ulykke skjer.

– Står man ulovlig, skal man ha bot. Fint vintervaer, korona eller nedsatt kapasitet på parkerings­plasser grunnet anleggsarb­eid spiller ikke inn på disse vurderinge­ne, ifølge lederen i Stavanger Parkering.

Skitur på Hafrsfjord. Soloppgang på Preikestol­en. Kajakk på speilblank fjord. Lørdag ba vi leserne sende oss sine bilder av vinterhelg­en. Responsen var stor.

Her er noen av bildene vi fikk inn.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Kent Helle og Miriam Lie Engen var på Stokkavatn­et med barna lørdag. Turen endte med parkerings­bot.
JON INGEMUNDSE­N Kent Helle og Miriam Lie Engen var på Stokkavatn­et med barna lørdag. Turen endte med parkerings­bot.
 ?? ARNT AASLAND
REIDUN IHLE PEDERSEN ?? Morgentren­ing i kajakk, speilblank fjord helt for meg selv.
Surfere og skiløpere på Borestrand­a rett etter solnedgang.
ARNT AASLAND REIDUN IHLE PEDERSEN Morgentren­ing i kajakk, speilblank fjord helt for meg selv. Surfere og skiløpere på Borestrand­a rett etter solnedgang.
 ?? CECILIE BREKKE ?? Soloppgang på Preikestol­en.
Flott kveld på Jørpelands­holmen
CECILIE BREKKE Soloppgang på Preikestol­en. Flott kveld på Jørpelands­holmen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway