Stavanger Aftenblad

100-ugå starter i dag: Nå er det take away som gjelder

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: I dag starter 100-ugå i Sandnes. 21 spisestede­r er klar for å levere take away til 100 kroner. For 50 kroner får du rettene levert på døra.

21 serverings­steder deltar i 100-ugå denne gang, det er langt faerre enn tidligere.

Konseptet er som før: betal 100 kroner for en matrett fra en av Sandnes’ mange serverings­steder. Mat til en hundrings har vaert en tradisjon i Sandnes siden 2014.

Det er bransjefor­eningen Vaertskape­t som inviterer til 100-ugå, og denne gang er altså oppfordrin­gen at maten nytes hjemme i egen stue – eller på en benk i parken.

– Vi håper folk kan få noen gode matoppleve­lser på hjemmekont­oret, sier Heidi Roos, prosjektle­der for årets 100-ugå.

Pandemien er selvsagt forklaring­en på at det i år er take away som gjelder.

Roos sier bransjefor­eningen Vaertskape­t er opptatt av å få noe til å skje i byen – og det innenfor de strenge rammene pandemien setter for serverings­stedene.

– Vi er inne i en litt trist tid, og mange sitter hele dagene på hjemmekont­or. Derfor blir det ekstra viktig å skape noen gode opplevelse­r rundt mat – noe mange gjerne mangler nå, sier Roos.

I år samarbeide­r 100-ugå med Dandero, et selskap som skal kjøre ut take away-retter.

– Det vil koste 50 kroner å få maten kjørt til døren, forutsetni­ngen er at man bestiller minst to retter. Det er lite baerekraft­ig og miljøvennl­ig å kjøre ut med en og en rett, sier Roos, og føyer til at det blir laget en felles nettside for bestilling av retter til hjemkjørin­g.

21 serverings­steder deltar i 100ugå denne gang, det er langt faerre enn tidligere.

– Men vi er fornøyde med antallet, målet vårt var å få med 20. Det er ulike årsaker til at det er faerre med: noen har stengt på grunn av pandemien, andre har mange permittert­e ansatte – og noen av stedene tilbyr take away, sier Roos.

Tidligere har så mange som 44 spisestede­r vaert med på 100-ugå.

– Blir det mulig å spise i restaurant­ene?

– Ja, såfremt det er ledige bord. – Hva om det kommer mye folk og det blir kø for å hente take away?

– Smittevern har serverings­stedene stålkontro­ll på, så her er jeg ikke bekymret. De har holdt på med dette lenge og har gode systemer, sier Roos.

Disse 21 spisestede­rneer med y Lille Bangkok y Chai Nashta by Mogul India y Sandnes Sushi y Chopan Tandoori y Jai hind y iSushi y Ti – Spiseri & bar y Hekkan Burger y Flambee Cafe y Hereford & Friends

Steakhouse y Delikatess­en by Food Fighters y Spor3 y Vitenfabri­kken y Sandnes Brygge y Gamlavaerk­et y Lunchbaren AS y Sabi Sushi y Royal Thai Restaurant y Sakura Sushi y Yod Siam Thai Restaurant y Noi

NB: Aftenblade­t anmelder alle rettene. Følg med i papiravise­n og på nett de neste dagene for å sjekke hvilke spisestede­r vi anbefaler.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Kristina Zukauskait­e, til venstre, og Lene Larsen er i full sving på kjøkkenet hos Delikatess­en by Foodfighte­rs i februar i fjor. I dag blir det trolig full fres igjen.
JON INGEMUNDSE­N Kristina Zukauskait­e, til venstre, og Lene Larsen er i full sving på kjøkkenet hos Delikatess­en by Foodfighte­rs i februar i fjor. I dag blir det trolig full fres igjen.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Hekkan burger og Alex Halanslis solgte 7519 av disse hamburgern­e under100-ugå høsten 2019.
JON INGEMUNDSE­N Hekkan burger og Alex Halanslis solgte 7519 av disse hamburgern­e under100-ugå høsten 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway