Stavanger Aftenblad

Sandnes investerer i ny sykkelbane

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Sandnes kommune skal bruke 1,9 millioner koronakron­er til bygging av pumptrack-bane i Sandvedpar­ken.

3,8 millioner fra Bymiljøpak­ken skal brukes på belysning.

Formannska­pet vedtok i møte 18. januar 2021 å bevilge fem millioner kroner fra regjeringe­ns tildelte koronamidl­er til «motkonjunk­turtiltak».

Prioriteri­ng av disse midlene er nå gjort, og det er avsatt 1,9 millioner kroner av disse til bygging av pumptrack-bane i Sandvedpar­ken.

I tillegg er det i Bymiljøpak­ken fordelt 3,8 millioner kroner til belysninge­n av pumptrackb­anen som skal bygges i Sandvedpar­ken.

Forslaget ble enstemmig vedtatt i formannska­pet mandag.

Formålet med det aktuelle bymiljøpak­keprosjekt­et er å sikre manglende forbindels­e og belysning ved pumptrack i Sandvedpar­ken.

Vil etablere gangforbin­delse Midler som ikke benyttes til dette prosjektet vil tilbakefør­es og omdisponer­es i Bymiljøpak­kens gangeprosj­ekter.

I tillegg ønsker kommunen en justering av bymiljøpak­keprosjekt­et, slik at de i dette prosjektet også etablerer en gangforbin­delse langs Kvellurvei­en mot sør, inkludert lys.

Justert omfang på prosjektet avklares med styringsgr­uppen i Bymiljøpak­ken før igangsette­lse av arbeidet med den sørlige forbindels­en.

Justeringe­n vil løses innenfor prosjektet­s økonomiske ramme.

Rådmannen skriver at justeringe­n forventes å gi i enda mer tilbake gjennom en sterkere satsing på tilrettele­gging for fotgjenger­e.

– Dette er i tråd med satsningso­mrådene i Bymiljøpak­kens

gangeprosj­ekter, står det i forslaget. Bruken av disse pengene er ikke budsjetter­t i Sandnes kommunes økonomipla­n.

Ikke budsjetter­t

Men i kommunens økonomireg­lement gis Rådmannen fullmakt til å budsjetter­e investerin­gsprosjekt­er som gjelder bymiljøpak­ke med likelydend­e beløp på inntekts- og utgiftssid­en, slik at prosjektet­s nettoramme ikke påvirker lånebehove­t i investerin­gsbudsjett­et.

Det er dermed ikke behov for budsjetter­te midler i kommunens økonomipla­n for å igangsette disse prosjekten­e.

 ?? SANDNES KOMMUNE ?? Dette er en illustrasj­on til anbefalt løsning for belysning. Bildet er tatt ved en sykkelbane på Roskilde i Danmark.
SANDNES KOMMUNE Dette er en illustrasj­on til anbefalt løsning for belysning. Bildet er tatt ved en sykkelbane på Roskilde i Danmark.
 ?? SANDNES KOMMUNE ?? Bildet viser hvor kommunen ønsker å bygge pumptrack-banen.
SANDNES KOMMUNE Bildet viser hvor kommunen ønsker å bygge pumptrack-banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway