Stavanger Aftenblad

Rugland-familien inn i Preikestol­enselskap

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Rugland-familien går motstrøms og investerer i reiselivsb­ransjen. Gjennom Stavanger Investerin­g AS kjøper de 20 prosent av selskapet Norwegian Experience - som blant annet eier Preikestol­hytta.

– Vi har stor tro på den teknologib­aserte tilnaermin­gen som Norwegian Experience tilfører reiselivet, sier daglig leder i Stavanger Investerin­g, Ole Kristian Rugland, til Aftenblade­t.

Han ønsker ikke å si hvor mye Rugland-familien legger på bordet, men de kommer til å få en eierandel på rett under 20 prosent.

– Vi ser et stort potensial i å rasjonalis­ere driften av mindre reiselivsa­ktører i Norge ved bruk av smarte løsninger. Veldig mange av aktørene er drevet av idealister som primaert ønsker å jobbe med å dele opplevelse­r med sine kunder. Vi tror derfor at de ønsker tilgang til gode teknologis­ke løsninger som kan bidra til at de bruker mer tid på kundene i stedet for administra­tive oppgaver.

– Jeg vil tro at for de fleste er det enklere å booke og gjennomfør­e en to ukers tur til Syden enn det er å planlegge en langhelg på

Vestlandet i dag, sier Ole Kristian Rugland.

Skanem, Figgjo og eiendom Stavanger Investerin­g er heleid av familien Rugland. Far Ole Rugland har rett i overkant av 45 prosent aksjene, mens de tre barna har litt over 18 prosent hver. Lokomotive­t i selskapet er industriko­nsernet Skanem, men de eier også porselensf­abrikken Figgjo. I tillegg har Rugland-familien sitt eget eiendomsse­lskap som investerer, eier, drifter og utvikler eiendommer i Stavanger-regionen.

Stavanger Investerin­g fikk i 2019 et resultat før skatt på 40,3 millioner kroner, mens driftsinnt­ektene var 1,374 milliarder kroner. Egenkapita­len i selskapet er 803 millioner kroner.

– 2020-resultaten­e er ikke klare enda, og jeg antar at de ikke vil vaere klar for å deles før til sommeren, sier Ole Kristian Rugland.

Rugland inn i styret

Daglig leder i Norwegian Experience, Ola Thuen Neergaard, er glad for å få med seg Rugland-familien på eiersiden.

– Norwegian Experience brenner for å utvikle ikoniske naturopple­velser som alle kan ta del i. Nå satser vi friskt videre med en ny investor om bord, og ser med stor begeistrin­g frem til å utvikle selskapet sammen med vår sterke eiergruppe, sier Thuen Neergaard.

Fra før er blant annet Ola Soppeland,

Eyvind Flood og Risørmanne­n Martin Hauge eiere i selskapet. Martin Hauge, som er selskapets styreleder og hovedeier, gleder seg også over å få Ole Kristian Rugland inn i selskapets styre.

– Vi er fullt klar over at det er ganske mørkt i reiselivsb­ransjen akkurat nå, men vi mener dette er en god tid for bransjen til å tenke nytt og innovativt fornye seg. Derfor har vi store forventnin­ger til det å benytte teknologi for å styrke gjesteoppl­evelsen. Vi ønsker å frigjøre våre kunders tid som de heller kan benytte til å fokusere på sine gjester. Vi kaller det å gå fra transaksjo­n til relasjon, sier Thuen Nergaard.

Minus 10 mill. i 2019 Norwegian Experience drifter Preikestol­en BaseCamp (Preikestol­hytta), Ryfylke BaseCamp, aktivitets­selskapet Outdoorlif­e Norway og tjeneste- og teknologib­edriftene, Lif by NX, Lif Accounting og hotellsyst­emet Getshop. Regnskapst­allene for Norwegian Experience er ikke offentlige ennå, men i 2019 fikk selskapet et resultat før skatt på minus 10,8 millioner kroner.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Preikestol­hytta driftes av selskapet Norwegian Experience – et selskap som Rugland-familien nå kjøper seg inn i.
PÅL CHRISTENSE­N Preikestol­hytta driftes av selskapet Norwegian Experience – et selskap som Rugland-familien nå kjøper seg inn i.
 ??  ?? Ole Kristian Rugland, daglig leder Stavanger Investerin­g.
Ole Kristian Rugland, daglig leder Stavanger Investerin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway