Stavanger Aftenblad

– Tou er lite aktuell plass for kunstsente­ret

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Aptopp Dag Mossige håper leietakern­e som blir kastet ut av jugendhuse­t på Nytorget, kan få nye lokaler i naerheten.

Mot sin vilje må Rogaland kunstsente­r og Studio17 ut av lokalene på Nytorget i Stavanger. I Rogaland kunstsente­r er bekymringe­n stor for at senteret kommer til å havne i utkanten av sentrum, for eksempel i miljøet på Tou.

Gruppelede­r for Stavanger Ap, Dag Mossige, anser ikke Tou som aktuell ny plassering. Selv ser han for seg et sted i bykjernen og gjerne i naerheten av Nytorget.

– Jeg er veldig glad i Nytorget og håper virkelig at vi kan finne en plass i umiddelbar naerhet til dette området. Det er rimelig tilgjengel­ig for kollektivr­eisende og byens innbyggere. Da forsterker vi også kulturakse­n mellom Bjergsted, sentrum, Nytorget og Stavanger Øst, sier Mossige som understrek­er at Nytorget fortsatt skal vaere et kulturtorg.

Han tror at kunstsente­ret kan komme bedre ut av det enn dagens plassering.

– Her gjelder det å se muligheten­e. Jeg håper at vi kan finne en plass som gir bedre muligheter til å formidle kunst, sier Mossige.

Inkluderer Studio17

I oktober i fjor vedtok formannska­pet at «kommunen går i dialog med Rogaland kunstsente­r for å sikre kunstsente­ret egnede lokaler enten på Nytorget eller på annet sted sentrumsna­ert sted.» Det står ingenting om de andre brukerne av jugendhuse­t som Ungdom og Fritid/Metropolis skal overta, for eksempel Studio17.

Ingen nedgraderi­ng

– Dette må ikke oppfattes som noe nedgraderi­ng av Studio17. Vi ønsker å ha et visningsst­ed med videre. Studio17 leier av Rogaland kunstsente­r og ikke kommunen. Når kulturavde­lingen skal snakke med kunstsente­ret om fremtidig behov, forutsette­r jeg at Studio17 blir inkludert, sier Mossige.

Han understrek­er at det er helt umulig å fortsette med dagens aktivitete­r i jugendhuse­t fra 1906.

– Huset er falleferdi­g og de kan ikke bli vaerende. Punktum. Spørsmålet er om de skal flytte tilbake etter en totalrenov­ering og det er ingen hemmelighe­t at vi prioritere­r Metropolis på Nytorget. Slik prosjektet nå fremstår, er det ikke plass til alle der videre, svarer Mossige.

 ??  ?? Denne plakaten henger på ei oppslagsta­vle utenfor lokalene til Rogaland kunstsente­r og Studio17.
Denne plakaten henger på ei oppslagsta­vle utenfor lokalene til Rogaland kunstsente­r og Studio17.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway