Stavanger Aftenblad

Mari Folkvord (21) naermer seg

-

LANGRENN: Sandnes ILs Mari Folkvord (21) gikk karrierens beste skøyterenn under lørdagens 10 kilometer friteknikk i norgescup i Førde i helgen.

Folkvord lå på 20. plass etter en noe forsiktig førsterund­e, men etter en sterk sisterunde klatret 21-åringen helt opp på 13. plass. Dermed sikret hun seg sin første topp 15.-plassering. Tidligere har hun en 35. plass som beste plassering i skøyting.

– Endelig løsnet det litt også i skøyting, uttalte en glad Folkvord etter målgang.

Kathrine Harsem vant distansen foran Silje Øyre Slind.

Også andre lokale langrennsl­øpere imponerte. Nora Lian Aarrestad (22) var blant annet naer ved å gå til semifinale­n på skøytespri­nten fredag, og ble til slutt nummer 16.

På søndagens 10 kilometer klassisk hadde Folkvord, som er inne i sin andre sesong som senior, håp om å sikre en topp 10-plassering. Hun er vanligvis bedre i klassisk enn skøyting, og hadde ambisjoner om å komme enda høyere opp på resultatli­sten.

Folkvord åpnet løpet meget bra og lå lenge an til å innfri sine ambisjoner, men utover i løpet slet hun med å holde farten opp i de lettere partier av løypa. Årsaken var trolig for godt feste i motbakkene. Det gjorde at det «subbet» litt, og påvirket gliden i utforkjøri­ngene og på slettene

– Selv om jeg ser at det bare var 15 sekund opp til topp 10, følte jeg at formen var inne og at jeg hadde en bra mulighet for en enda bedre plassering, sa hun etter løpet som Marte Skaanes vant foran Kathrine Harsem og Silje Theodorsen.

Neste Norgescupr­enn er berammet til Åsen ved Nannestad om fjorten dager, men det er usikkert om det blir gjennomfør­t grunnet smittesitu­asjonen i den delen av landet.

 ??  ?? Mari Folkvord (21) gikk sitt beste skøyterenn i karrieren under norgescup i Førde i helgen.
Mari Folkvord (21) gikk sitt beste skøyterenn i karrieren under norgescup i Førde i helgen.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Steffen Landro og Sandnes Ulf spiller sin første treningska­mp i oppkjøring­en når FKH kommer til Øster Hus Arena fredag.
PÅL CHRISTENSE­N Steffen Landro og Sandnes Ulf spiller sin første treningska­mp i oppkjøring­en når FKH kommer til Øster Hus Arena fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway