Stavanger Aftenblad

Stavanger dropper 100-kronerskra­vet

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen havard.t.knutsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: «Spis for 100» i Stavanger blir «Spis Ute Ugå», og den kommer i mars. Samtidig skrotes kravet om at matretten skal koste en hundrelapp. «Spis for 100» i Stavangerv­ersjonen blir annerledes i år. Det nye navnet er «Spis Ute Ugå» og arrangeres fra 22. til 28. mars. Prisen på rettene vil variere. Det er opp til restaurant­ene selv om de ønsker å selge retter til 100 kroner, 125 kroner eller 150 kroner.

Arrangør og initiativt­aker til matfesten, Andreas Berg, sier at 100-kronerskra­vet forsvinner for å gi restaurant­ene mer spillerom.

– Vi ønsker å spille på lag med restaurant­ene, men samtidig ønsker vi å bevare «matkupp-sjelen». Endringen gjør det mulig for restaurant­ene som har dyrere råvarer å skru opp prisen. Vi mener det er rimelig med 150 kroner også, sier Berg.

– Er dette en reaksjon på at restaurant­er har gått i minus?

– Nei, vi har ikke fått tilbakemel­dinger om dette, men vi vet at det er små marginer og at 100 kroner er på grensen til strevsomt. Det er valgfritt for restaurant­ene om de ønsker å øke prisen og er et tiltak for spisestede­ne som har høyere kostnad enn andre, sier Berg. Stavanger følger dermed etter Kristiansa­nd som endret navn fra «Spis for 100» til «Spis Ute Uka» i 2018.

Restaurant­ene har fått frist til 20. februar med å melde seg på matuka i Stavanger. Ifølge arrangøren vil lista over restaurant­er som deltar, bli offentligg­jort torsdag 25. februar.

Av hensyn til smittevern­et vil arrangøren i forkant av matuka publisere en oversikt over hvilke restaurant­er som krever bordbestil­ling og hvilke spisestede­r som tilbyr en drop in-løsning.

– Skulle vi se en økning i antall smittetilf­eller i forkant av «Spis Ute Ugå», er det også mulig å utsette arrangemen­tet til september. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser, sier Berg.

 ?? JON INGEMUNDSE­N (ARKIVFOTO) ?? I fjor høst var 30 spisestede­r med på «Spis for 100» i Stavanger. Her viser Maggi Andrésson ved Maggis Munchies fram sin 100-kronersret­t.
JON INGEMUNDSE­N (ARKIVFOTO) I fjor høst var 30 spisestede­r med på «Spis for 100» i Stavanger. Her viser Maggi Andrésson ved Maggis Munchies fram sin 100-kronersret­t.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway