Stavanger Aftenblad

Junta-talsmann: Aung San Suu Kyi holdes i sin bolig

-

YANGON: En talsmann for militaerju­ntaen i Myanmar hevder Aung San Suu Kyi (75) ikke er pågrepet, men at hun befinner seg hjemme av hensyn til egen sikkerhet. Det samme gjelder Myanmars avsatte president Win Myint, ifølge talsmannen Zaw Min Tun. – Det er ikke slik at de er pågrepet. De befinner seg i boligene sine, sa han på en pressekonf­eranse i går. Han la til at «vi» holder dem i boligene sine av hensyn til deres egen sikkerhet. – De er ved god helse, forsikret han. Samtidig var det nye protester mot kuppmakern­e en rekke steder i Myanmar i går. Juntaens pressekonf­eranse var den første siden militaerku­ppet 1. februar, ifølge nyhetsbyrå­et Reuters.

Zaw Min Tun gjentok påstanden om at maktoverta­kelsen slett ikke var noe kupp. De militaere lederne mener de hadde lov til å gripe makten fordi den nå avsatte regjeringe­n ikke gjorde nok for å håndtere påstått fusk i valget som ble holdt i november.

Så langt har ikke advokat Khin Maung Zaw fått møte klientene sine. Han forteller at han tirsdag ikke nådde fram til retten i tide til å overvaere et rettsmøte der Suu Kyi deltok via videolink. Tidspunkte­t for rettsmøtet skal ha kommet som en overraskel­se.

Internett ble blokkert i Myanmar for andre natt på rad natt til tirsdag. Telenor er en av de største teleoperat­ørene i landet og har flere ganger fått ordre om å stenge eller begrense nettilgang­en for abonnenter. (NTB)

 ?? NTB ?? I Yangon demonstrer­te buddhistmu­nker tirsdag utenfor et FNkontor til støtte for Aung San Suu Kyi.
NTB I Yangon demonstrer­te buddhistmu­nker tirsdag utenfor et FNkontor til støtte for Aung San Suu Kyi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway