Stavanger Aftenblad

Ber Viking gjøre helomvendi­ng

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Tom Rune Espedal liker dårlig at Viking har avlyst treningska­mpen mot Sandnes Ulf.

Mandag kunne Aftenblade­t fortelle at Viking har valgt å avlyse den planlagte treningska­mpen mot Sandnes Ulf på Øster Hus Arena lørdag 27. februar.

Klubbene har fått beskjed om at de bare kan spille fem treningska­mper i oppkjøring­en, dermed strøk Viking oppgjørene mot EIK og Sandnes Ulf.

– Vi måtte prioritere hvilken motstand vi ønsker. Derfor avlyste vi de to, sa Viking-trener Morten Jensen til Aftenblade­t mandag. Dermed ble oppgjørene mot Bryne, Tromsø, Start, Brann og FKH stående.

– Vi hadde tenkt oss godt om Avgjørelse­n kom overrasken­de på Sandnes Ulf-leiren, den har også skapt irritasjon hos de lyseblå. Aftenblade­t er kjent med at Sandnes Ulf-ledelsen tok kontakt med Vikings daglige leder Eirik Bjørnø like etter at nyheten ble kjent mandag.

De skal ikke ha blitt hørt i forkant - og har gitt tydelig beskjed om hva de mener om Vikings valg.

– Som nabo hadde vi forventet en dialog i forkant. Dette er rart og ikke noe vi ville gjort. Vi hadde tenkt oss godt om før vi avlyste et slikt lokaloppgj­ør. Denne kampen har blitt en tradisjon som betyr noe i regionen.

– Dessuten er det en fin anledning til å få oppmerksom­het rundt fotballen lokalt, noe å snakke om. Det trenger vi, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal til Aftenblade­t.

– 10 minutter mellom oss Sandnes Ulf er godt i gang med oppkjøring­en til sesongen.

Fredag spiller de sin første treningska­mp når FK Haugesund kommer på besøk til Øster Hus Arena. Deretter hadde de gledet seg til lokaloppgj­øret mot Viking.

– Vi er skuffet på vegne av alle de som er opptatt av fotball og å skape kjekke øyeblikk. Jeg håper Viking tar en ny runde på dette og tenker igjennom avgjørelse­n, påpeker Espedal.

– Viking måtte korte ned antall kamper fra sju til fem, hva synes du om at de prioritere­r å få

Tromsø til Stavanger og selv dra til Kristiansa­nd for å møte Start heller?

– Dersom det ikke passet med lørdag 27. februar, var vi innstilte på å finne en annen dato. Når det gjelder de andre lagene Viking skal møte, regner jeg med at dette er kamper de har avtalt for lenge siden.

– Samtidig er rådene at vi skal ta med kortreiste kamper i vurderinge­n. Det er ti minutter mellom Viking og Sandnes Ulf. Det er bare å ta av tredje avkjøring på motorveien, svarer Espedal.

Daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, sier han har forståelse for synspunkte­ne til Sandnes Ulf, og at de skal snakke sammen og se om de likevel får til noe.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Tom Rune Espedal påpeker at det bare er ti minutter mellom Viking og Sandnes Ulf.
PÅL CHRISTENSE­N Tom Rune Espedal påpeker at det bare er ti minutter mellom Viking og Sandnes Ulf.
 ??  ?? Kongsvinge­r-stopperen Fredrik Pålerud er på vei til Sandnes Ulf.
Kongsvinge­r-stopperen Fredrik Pålerud er på vei til Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway