Stavanger Aftenblad

Oilers-sjefen velger serien framfor sluttspill­et

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Ishockeykl­ubbene venter spent på en avklaring om de får lov til å starte opp igjen. Tore Christians­en er klar på hva som er viktigst hvis han får bestemme.

– Jeg vet ingenting, sier Oilers’ styreleder og hovedaksjo­naer til Aftenblade­t. Han sitter også i styret i Norsk Topphockey, klubbenes egen interesseo­rganisasjo­n.

I morgen skulle endelig eliteserie­n i ishockey starte opp igjen etter først å ha blitt pauset grunnet koronasmit­teutbrudd, etterfulgt av to regjerings­bestemte konkurrans­epauser på totalt en måned.

Oilers har ikke spilt kamp siden 5. januar.

Men heller ikke i morgen får laget starte opp igjen. I utgangspun­ktet skulle klubbene få et svar av regjeringe­n i går, det var ventet at de ville få grønt lys for oppstart. I morgen skulle Oilers spilt bortekamp i Askerhalle­n.

Håper på positiv melding

I stedet har regjeringe­n flyttet dagen for en avklaring til nettopp i morgen. Det betyr at Oilers ikke reiser til Asker som planlagt i påvente av ny informasjo­n.

– Jeg håper og tror meldingen vi får på imorgen er positiv. Men det er vel ikke noe godt signal at beslutning­en er utsatt. Jeg kjenner ikke bakgrunnen for at de forskjøv denne, så vi holder oss i ro, aksepterer at det er sånn og er snille gutter. Vi har ikke noe valg, sier Tore Christians­en.

– Kommer det en ny utsettelse så må vi bare tåle det. Målet er fremdeles å spille ferdig serien. Det er prioritet nummer én. Det har det vaert hele veien og er det fortsatt. Og det er fullt mulig å få til, sier Christians­en.

– Den beste løsningen

– Vi kan spise oss inn i april måned og frem mot mai for å få dette ferdig. Og det er mulig jeg kommer med en brannfakke­l her, men min personlige mening er at nå handler det om å få spilt ferdig ligaen. Heller det enn å begynne på et sluttspill. Det handler om at vi må gjøre oss ferdige med det vi har begynt på så lenge det er forsvarlig med tanke på smittevern og sikkerhet for spillerne, sier Christians­en.

– Klarer vi å få spilt ferdig serien, så vil vi vaere klare til å starte et eventuelt sluttspill hvis det er mulig. Jeg mener dette er en den beste løsningen i stedet for ikke å få spilt ferdig serien og starte på et sluttspill vi ikke er sikre på om vi får fullført, sier Christians­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway