Stavanger Aftenblad

Regjeringe­n skroter «Kirkebenkr­egelen»

-

OSLO: Det blir nå tillatt med inntil 100 personer på innendørs arrangemen­ter. Dette er en innstrammi­ng for teatre, men lempelse for konsertsce­ner og kirker.

Regjeringe­n endrer regelverke­t for arrangemen­ter og erstatter kravet om fastmonter­te plasser med krav om faste, tilviste sitteplass­er.

– Det innebaerer at publikum kan sitte på stol, benk eller lignende, eller på en fast plass på gulvet under hele arrangemen­tet. Denne endringen åpner for større arrangemen­ter i langt flere lokaler, opplyser regjeringe­n.

Helsedirek­toratet og Folkehelse­institutte­t vil ikke tillate 200 personer innendørs ved faste tilviste sitteplass­er fordi det innebaerer en for stor lemping i dagens ustabile smittesitu­asjon.

Innstrammi­ng for teatre

– Jeg er veldig glad for at dette fører til at flere kan samles på gudstjenes­ter rundt om i landet, og at vi øker antallet som kan delta i begravelse­r fra 50 til 100 personer. Begravelse­r og bisettelse­r er spesielt viktige fordi de ikke kan utsettes og er fundamente­t for sorgbearbe­iding. Derfor tror jeg denne endringen er viktig for mange, sier barne- og familiemin­ister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Kirkerådet­s direktør Ingrid Vad Nilsen er glad for at regjeringe­n åpner for mer aktivitet i kirkene.

– Dette har alle trossamfun­n stått sammen om og jobbet for lenge. Muligheten til å holde kirkedøren åpen, – å kunne holde dåp, vigsler og begravelse­r og komme sammen til gudstjenes­ter – er viktig i menneskers liv, sier Vad Nilsen.

Hun sier Den norske kirke skal oppdatere smittevern­veilederen i tråd med nye regler og anbefaling­er. Denne er klar over helgen.

Strengere for teatre Endringen innebaerer en innstrammi­ng for aktører som i dag kan ha inntil 200 personer i fastmonter­te seter, som for eksempel i teateret.

Men endringen er også en lettelse for aktører i andre type lokaler, blant annet bygdehus, klubbhus og konsertsce­ner, som nå kan ha inntil 100 personer i faste, tilviste plasser.

Utendørs oppretthol­des dagens åpning for 200 personer, men man kan vaere 600 personer utendørs dersom det er tre kohorter à 200 personer, alle sitter på faste tilviste plasser og det er to meter avstand mellom de ulike kohortene.

 ?? ANDERS MINGE ?? Regjeringe­n åpner for inntil 100 deltakere på arrangemen­ter.
ANDERS MINGE Regjeringe­n åpner for inntil 100 deltakere på arrangemen­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway