Stavanger Aftenblad

Siv Jensen gir seg

-

men sikter mot et comeback i 2025.

– Jeg gleder meg til å gå videre i samlet flokk for å løfte Frp til nye epoker og nye høyder, sier han.

Til Aftenblade­t forteller han at han og Listhaug i løpet av noen dager eller uker vil sette seg ned og legge en plan for hvordan de to skal jobbe – hvis tilbakemel­dingene fra Frp tilsier at det blir de to på topp.

Solvik-Olsen vil selv kontakte fylkeslag for å høre om de er komfortabl­e med løsningen Siv Jensen har pekt på.

Sentralsty­remedlemme­t er takknemlig for at Jensen peker på ham som ny 1. nestleder.

Han har kjent Listhaug i snart 20 år og beskriver et godt og fruktbart samarbeid.

– Vi er tilstrekke­lig ulike til å få fram bredden i perspektiv. Det er bra i politikken. Vi er tilstrekke­lig like til å gå samlet sammen framover, sier Solvik-Olsen.

Han opplever at diskusjone­n om ulike fløyer i Frp er død. Solvik-Olsen sier folk går samlet og at man er enige om hovedlinje­ne internt i Frp.

– Vi har begge den samme dybden og analysen, men kommuniser­er på litt ulik måte, sier han.

Kristen duo

Solvik-Olsen er avholdsman­n, digger Litago og sykling og er personlig kristen.

Listhaug tar seg gjerne et glass eller en sigarett og poserer gjerne med sitt gullkors. Dette løftet hun først fram etter spørsmål om gullkorset og sin tro.

– Jeg har min barnetro. Det er jeg glad for at jeg har. Jeg har hatt mine korsveier, og jeg tror det kommer til å komme nye, sier hun.

Førstevalg: Solvik-Olsen Leder i Rogaland FpU, Mathias Renberg, uttalte før pressekonf­eransen at han ønsker at SolvikOlse­n tar over som partileder. Dette er forankret i et enstemmig ungdomsfyl­keslag.

– Er Ketil bedre likt i andre partier enn Sylvi?

– Ja, det tror jeg det er lite tvil om. Det betyr ikke at Sylvi på noen som helst måte er forhatt i andre partier, men det er liten tvil om at Ketil er godt likt generelt, sa Renberg til Aftenblade­t torsdag kveld.

Terje Halleland, Solveig Horne og Pål Morten Borgli trodde Siv Jensen skulle ha varslet sin avgang på et tidligere tidspunkt.

Verken Listhaug eller SolvikOlse­n

svarer ja eller nei på om også de trodde hun ville varsle sin avgang på et tidligere tidspunkt.

Begge har stor respekt for avgjørelse­n, og Solvik-Olsen nevner at det var ryddig å trekke seg først etter at ubehagelig­heter i Oslo Frp er ryddet opp i.

– Det er aldri en god timing for at dette skjer. Men nå skal vi håndtere det på best mulig måte. Jeg tror dette er starten på comebacket og oppstarten som partiet også trenger for å gjøre et godt valg i september, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? Leder i Rogaland FpU, Mathias Renberg, peker på Ketil Solvik-Olsen
som ny Frp-leder.
Leder i Rogaland FpU, Mathias Renberg, peker på Ketil Solvik-Olsen som ny Frp-leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway