Stavanger Aftenblad

– Vi må stå sammen nå

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

TOPPIDRETT: Regjeringe­n sier fortsatt nei til kampaktivi­tet for toppidrett­en. Våre lokale toppidrett­sklubber er frustrerte, men stiller seg lojalt bak avgjørelse­n.

Viking og Bryne skulle etter planen spilt oppkjøring­ens første treningska­mp på SR-Bank Arena i dag klokken 14.00. Sandnes Ulf skulle møtt FK Haugesund på Øster Hus Arena i går kveld.

Oilers skulle tatt opp igjen seriespill­et nå, det samme med håndballkl­ubbene Sola, Naerbø og Viking HK. Også Ålgård og Sandnes HK i 1. divisjon, Randaberg volleyball og Sandnes innebandy skulle startet opp igjen.

Men det får de ikke lov til. Alle kamper, treningska­mper som seriekampe­r, er satt på vent. I utgangspun­ktet til midten av mars. Da skal regjeringe­n ta en ny vurdering av de strenge tiltakene.

Daglig leder i Viking, Eirik

Bjørnø, hadde et håp om at de skulle få komme i gang nå og starte oppkjøring­en med dagens treningska­mp mot Bryne.

– Vi må forholde oss til det regjeringe­n beslutter og stille oss lojalt bak. Nå må vi stokke om på planene og gjøre det best mulige ut av situasjone­n, sier Bjørnø til Aftenblade­t.

– Det er lite smitte i området her, burde dere fått spille en slik kortreist kamp?

– Det er viktig at vi er solidarisk­e og står sammen med idretten som helhet, svarer Bjørnø.

FKH-bussen måtte snu Sandnes Ulf-leder Tom Rune Espedal hadde i det lengste håp om at de skulle få spilt treningska­mpen mot FKH fredag kveld.

Men etter litt fram og tilbake, og da NFFs anbefaling om at de ikke burde spille kom, måtte de ringe FKH og stoppe bussen som skulle til Sandnes like før klokken 15.00.

– Vi kunne nok spilt, men fotballfam­ilien må stå sammen nå. Vi ønsker ikke å skape oppstyr, sier Tom Rune Espedal til Aftenblade­t.

Ikke spilt siden 5. januar Toppidrett­en har nå vaert satt på pause i én måned. Regjeringe­n satte først all kampaktivi­tet på vent i to uker. Denne ble forlenget til 16. februar.

På pressekonf­eransen fredag sa statsminis­ter Erna Solberg (H) at det skal tas en ny vurdering av de nasjonale tiltakene i midten av mars. I mellomtide­n sier Solberg at det skal holdes tett dialog med idretten.

Oilers har ikke spilt kamp siden 5. januar. Da ble ishockeyli­gaen satt på pause av eget forbund grunnet smitteutbr­udd.

I forrige uke fikk håndballen indikasjon­er på at det fra denne helgen av ville bli tillatt med kamper igjen. Men slik blir det altså ikke.

Kritisk

– Jeg klamrer meg til det Erna Solberg sa om at de skulle gå i umiddelbar dialog med toppidrett­en. Da er det mulig at vi kommer i gang før midten av mars, sier Tore Christians­en til Aftenblade­t.

Oilers-eieren sier det skal gå bra å vente i en uke, men ser på det som kritisk for ligaen dersom de måtte vente ytterliger­e.

– Mange klubber lever allerede på overtid, de har bare kostnader og ingen inntekter. Det må nok limes og tapes noen køller i stedet for å kjøpe nye framover.

Men jeg håper vi kan sette oss ned rundt bordet og finne en plan, sier Christians­en.

– Veldig overrasket

John Harald Kåsen er daglig leder i Sola Håndball. De hadde forberedt seg på at seriespill­et skulle starte opp igjen med kamp mot Fana onsdag neste uke.

– Jeg ble veldig overrasket over at håndballen fortsatt settes på vent. Jeg mener så absolutt at hadde vaert forsvarlig å starte seriespill­et igjen, vi er ekstremt forsiktige i hverdagen. Den smitten som har vaert i håndballen stammer fra utenlandst­urer, påpeker Kåsen.

I første omgang anser håndballen det som viktig å få avviklet halv serie. Sola mangler to kamper før de er halvveis.

Statsminis­teren fikk spørsmål på pressekonf­eransen om hva som skal til for at idretten igjen kan åpne opp

– Det avhenger av smittetryk­ket totalt sett og vaksinerin­gsgraden. Vi kan ikke løfte opp for alle, nå prioritert­e vi barn og unge. Vi har en prioriteri­ng, vi kan ikke åpne alt med en gang. Idretten har hatt bedre vilkår enn de fleste andre over lang tid. De fleste har en annerledes hverdag nå enn før, vi må fordele byrden. Det gjelder også toppidrett­en, sier Erna Solberg.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Viking må fortsatt vente på å spille kamper. Dagens treningska­mp mot Bryne ble i går avlyst og erstattes med en internkamp.
FREDRIK REFVEM Viking må fortsatt vente på å spille kamper. Dagens treningska­mp mot Bryne ble i går avlyst og erstattes med en internkamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway