Stavanger Aftenblad

Ber om hastemøte med statsminis­teren

-

IDRETT: Idrettspre­sident

Berit Kjøll har bedt regjeringe­n om et hastemøte for å diskutere situasjone­n til idretten etter at regjeringe­n forlenget mange av sine tiltak.

Det opplyser Kjøll i kjølvannet av gårsdagens pressekonf­eranse der det ikke kom noen gode nyheter for verken toppidrett­en eller breddeidre­tten for voksne.

Regjeringe­n åpner derimot for konkurrans­eaktivitet for barneog ungdomsidr­etten.

– Når det gjelder toppidrett­en og voksenidre­tten, hvor gjeldende restriksjo­ner oppretthol­des, er jeg bekymret. Jeg frykter at flere utøvere faller fra, de frivillige blir borte, arbeidstak­ere står i fare for å miste arbeidet og klubbene står i fare for å gå konkurs, sier idrettspre­sidenten.

Hun legger til at en langvarig nedstengni­ng vil utfordre «vår evne til å oppretthol­de en intakt idrettsorg­anisasjon, også når pandemien er lagt bak oss».

Kjøll har bedt om et hastemøte med statsminis­ter Erna Solberg og regjeringe­n. Det finner sted 3. mars.

I går ble det klart at nasjonalt seriespill fortsatt må avvente oppstart etter fire uker med nedstengni­ng. Heller ikke treningska­mper anbefales.

– For flere av idrettene er vi allerede godt på overtid for å kunne fullføre sesongen med oppsatte kamper. En ny utsettelse gjør at det nå er stor fare for at seriespill­et må avsluttes i flere idretter, sier Kjøll.

For voksne oppretthol­des regjeringe­ns anbefaling om ikke å drive organisert aktivitet med kontakt.

 ?? BERIT ROALD ?? Idretten skal i møte med Erna Solberg 3. mars.
BERIT ROALD Idretten skal i møte med Erna Solberg 3. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway