Stavanger Aftenblad

NFF: Toppseries­tarten kan vaere truet

-

Regjeringe­ns nei til treningska­mper i fotball kan i verste fall true oppstarten av Toppserien for kvinner, sier NFF-sjef Pål Bjerketved­t.

Statsminis­ter Erna Solberg ga ingen lettelser for toppidrett­en da hun fredag presentert­e sin oppdaterte tiltakslis­te for å holde koronasmit­ten lav i Norge. I tillegg til at spill i pågående serier som håndball og ishockey fortsatt settes på vent, lyder anbefaling­en at det heller ikke spilles treningska­mper i fotball.

Generalsek­retaer Pål Bjerketved­t i Norges Fotballfor­bund sier til NTB at nei til treningska­mper skaper en usikkerhet «vi ikke vet hvordan vi skal håndtere».

– Hvis dette forlenges ytterliger­e blir det krevende å starte opp Toppserien 20. mars. Det er sportslig og medisinsk uforsvarli­g å starte opp (serien) uten å ha spilt treningska­mper, sier Bjerketved­t.

Ifølge Solberg skal regjeringe­n gjøre en ny vurdering av tiltakene i midten av mars. Da er det bare noen dager til kvinnene skal sparke i gang sin øverste serie.

Mennenes eliteserie starter 16 dager senere, men om det ikke blir lettelser i mars, står seriestart­en også her i fare, bekrefter generalsek­retaeren.

– Det må vaere spilt noen treningska­mper før seriespill­et starter, det er åpenbart, sier han.

Bjerketved­t sier at NFFs anbefaling til klubbene er at alle planlagte treningska­mper avlyses med umiddelbar virkning. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway