Stavanger Aftenblad

Mangler kontaktinf­ormasjon til 2369 innbyggere

- Janne Håland janne.haland@aftenblade­t.no

STAVANGER: For ikke å miste plassen i vaksinekøe­n, er det viktig å registrere telefonnum­meret sitt på nettet.

I forkant av massevaksi­nasjonen mot korona mangler Stavanger kommune kontaktopp­lysninger til 2369 innbyggere mellom 18 og 64 år.

– Vil folk få tilbud om vaksinasjo­n i henhold til alderen deres, må de registrere telefonnum­meret sitt på norge.no, sier direktør for helse og omsorg, Eli Karin Fosse.

Stavanger kommune bruker de registrert­e mobilnumre­ne for å kontakte innbyggern­e med tilbud om koronavaks­inering.

– De har litt tid på seg, fordi vaksinerin­gen tidligst begynner etter påske, slik det ser ut nå, sier Fosse.

Man vil få tilbud om vaksine også om man glemmer å legge inn nummeret sitt. – Det vil bare ta litt lengre tid. Vi kontakter først dem som ligger inne med telefonnum­mer. Etter hvert vil vi også legge ut åpne tidspunkte­r som kan bestilles, sier Fosse.

Det er ikke nødvendig å ta kontakt med kommunen eller fastlegen for å registrere seg eller sette seg på venteliste. Innbyggere i alderen 18–64 år skal massevaksi­neres i vaksinerin­gssentrene Forum Expo, Mastrahall­en og Finnøy fleirbruks­hall.

Stavanger kommune har en vaksinepla­n i tre faser. Fase 1 er vaksinerin­g av beboere på aldersog sykehjem som nå på det naermeste er ferdigvaks­inert. Fase 2 er innbyggere over 65 år og de med underligge­nde sykdommer som fastlegen kontakter og vaksinerer. Fase 3 er massevaksi­nering av innbyggere som i Stavanger gjelder 18-64-åringene.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Smittevern­overlege i Stavanger kommune, Ruth Midtgarden.
KRISTIAN JACOBSEN Smittevern­overlege i Stavanger kommune, Ruth Midtgarden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway