Stavanger Aftenblad

Unge og arbeidsliv­et

-

god nok. To år på en laereplass blir erstattet med ett år på skolebenke­n. Det er ikke godt nok. Vi har innført noe som heter fagbrev i skole for dem som ikke får laereplass. Dette er et lengre løp og mer faglig.

Statsråden legger snart frem en fullføring­sreform – målet er at 9 av 10 skal fullføre innen 2030.

– Videregåen­de skole må bli mer tilpasset den enkelte elev. Det kan ikke vaere slik at alle må igjennom de samme fagene. Elevene må få mer valgfrihet når det gjelder fag.

– Og det er viktig å vite at du ikke lukker noen dører ved å velge yrkesfag – du kan få studiekomp­etanse likevel hvis du skulle se etter hvert at du vil studere videre.

Etterlyser flere kvinner Kristine Idland Anda er av få kvinner hos Veidekke, som er Norges største entreprenø­r med naermere 4500 ansatte.

– Kvinneande­len vår er dessverre sørlige lav. Kun 216 av våre 1500 ingeniører er kvinner, mens vi kun har 50 kvinnelige fagarbeide­re. Noe som tilsvarer 2 prosent, forteller distriktsl­eder

Frode Friestad i Veidekke Bygg Stavanger.

Kanskje ikke så rart når kun 6 prosent av søkerne til bygg- og anleggstek­nikk har vaert jenter de siste årene.

– Kvinner er dessverre sterkt underrepre­sentert blant landets fagarbeide­re i bygg- og anleggsbra­nsjen, og det ønsker vi å gjøre noe med. For skal vi rekruttere motiverte og dyktige laerlinger må vi få med både jenter og gutter. Det er ingen grunn til at det bare er gutta som skal vaere med og bygge landet, sier Fuskeland.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Kristine Idland Anda (29) har vaert tømmerlaer­ling i to måneder og stortrives med jobben.
JON INGEMUNDSE­N Kristine Idland Anda (29) har vaert tømmerlaer­ling i to måneder og stortrives med jobben.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway