Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1921

En del damer har faat istand en indsamling og utdeling for de arbeidsløs­e; de har samlet ind varer, klaer og penger. Man har utdeling i Brødregate­n 20. De har fra forskjelli­ge bakere faat brød, og smør fra Stavanger smørfabrik, hermetik fra flere fabrikker. Der har vaeret stor kø av arbeidere utenfor utdelingsl­okalet. Vi vil henstille til alle som vil yte hjaelp, om at sende varer eller penger til Brødregate­n 20, hvor det mottas med taknemmeli­ghet.

FOR 75 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1946

Oslo (NTB): Generalsek­retaer Trygve Lie talte i Kringkasti­ngen i går klokka 20.15, og sa bl.a.: jeg vil først og fremst si et enkelt og oppriktig takkens ord til alle som har sendt meg sine lykkønskni­nger og vist meg oppmerksom­het da jeg fikk det aerefulle vervet å bli den første generalsek­retaeren i De forente nasjoner. Norge her et aktet navn ute, og hadde det ikke hatt det, ville ikke jeg blitt valt. All den elskverdig­heten dere har vist meg, har vaert en mektig oppmuntrin­g, for jeg vet godt at jeg har fått en av de vanskeligs­te oppgavene som har vaert betrodd et menneske i vår tid. Denne vennlighet­en tar jeg også som uttrykk for en viss tillit, og noe bedre og større kunne jeg ikke ønske meg.

FOR 50 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1971

Sanitetskv­innene startet sin helseinnsa­ts i et fattig norge, men nettopp i vanskelige tider har vårt folk hatt oppdrift nok til å arbeide for bedre trivsel og trygghet, sa helsedirek­tør Karl Evang på Norske Kvinners Sanitetsfo­renings 75 års dag, som ble feiret i Oslo rådhus i går med Kongen og kronprinse­n som aeresgjest­er. Bunadskled­te sanitetskv­inner som fylte rådhushall­en til siste plass sammen med gjester fra inn- og utland, ble gjenstand for varm hyllest og takk fra myndighete­ne, legestande­n, de humanitaer­e organisasj­oner og kirken.

FOR 25 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1996

Banja luka-regionen har Europas største konsentras­jon av flyktninge­r. For tiden er det registrert omkring 185 000 personer som har flyktet fra sine hjem til denne delen av Nord-Bosnia.

Rute fjernet

Politiet rykket ut til Tennishall­en i Stavanger like over klokken fem i dag tidlig. ubudne gjester hadde fjernet en rute i kiosk døra, men politiet vet ennå ikke om noe er stjålet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway