Stavanger Aftenblad

Knudt L. Robberstad 80 år

-

JUBILANT: Fotografme­ster Knudt Louis Robberstad, Stavanger, er 80 år søndag 28. februar. Jubilanten ble født på Våland i Stavanger i 1941 og har bodd i det samme huset i hele sitt liv. Gjennom de 80 årene har han spesielt utmerket seg innenfor to områder: som portrettfo­tograf og som trommeslag­er.

I 1970 etablerte han seg som portrettfo­tograf med eget firma: KR Foto AS, på Hinna. Innen han stengte butikkdøre­n for godt høsten 2013, regner han med å ha fotografer­t vel 250 000 mennesker med stort og smått. Motivene har variert fra portretter av edderkoppe­r til britenes dronning Elizabeth II. Men det er flest mennesker i Stavanger-regionen som fant veien til portrettst­udioet hans.

På 1990-tallet ble han kåret til Årets Fotograf av Kodak Norge fire år på rad. Robberstad var også kvalifiser­t medlem av Norges Fotograffo­rbund, British Institute of Profession­al Photograph­y (BIPP) og Profession­al Photograph­ers of America. I 1999 kåret BIPP en av Robberstad­s

bryllupsse­rier til beste brudeserie av en fotograf fra utenfor Det britiske samveldet. Negativark­ivet med mellom to og tre millioner negativer etter 43 års virke er gitt til statsarkiv­et i Stavanger som en del av Stavanger-regionens historie.

Ni år gammel fikk han sin første tromme, og siden har han slitt ut uendelig med par med trommestik­ker. Via skolekorps og voksenkorp­s kom han inn i populaermu­sikken fra seint på 1950-tallet, først som trommeslag­er i orkesteret Johnny Band og senere som orkesterle­der for danse- og underholdn­ingsbandet The Starfighte­rs. Dette bandet ga ut to singelplat­er med Robberstad som trommeslag­er, vokalist og plystrer. Fra 1985 spilte han trommer i mannskoret Song og Spelkorlag­et av 8. mars & Søn. Her har han nå avansert til seniorklub­ben «de verneverdi­ge».

Knudt L. Robberstad giftet seg med sin Jorunn i 1965. De to holdt sammen i tykt og tynt fram til han ble enkemann i 2018. Sammen har de tre sønner og fire barnebarn.

80-årsdagen feires med den naermeste familien og gode venner innenfor gjeldende koronaregl­er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway