Stavanger Aftenblad

Sinnes Fjellstue håper å åpne igjen etter brudd på smittevern­regler

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

SIRDAL: Kommuneove­rlegen i Sirdal kommune stengte 12. februar restaurant­en på Sinnes Fjellstue fordi smittevern­reglene ikke har vaert gode nok.

I dag skal daglig leder i møte med kommuneove­rlegen.

– Jeg har fått frist frem til 28. februar for å bedre smittevern­tiltakene, sa daglig leder Eivind Klemetsen til Aftenblade­t forrige uke.

Ifølge Sirdal Media skal Klemetsen ha møte med kommuneove­rlege Paul Otto Vindelev i Sirdal kommune klokken 10 i dag. Da skal han legge frem plan og tiltak for restaurant­en.

Klemetsen har forklart at pålegget om stenging ble 12. februar fordi restaurant­en ikke har hatt stor nok avstand mellom gjestene. Ifølge Sirdal Media

fikk Klemetsen en muntlig advarsel av kommuneove­rlegen om å bedre smittevern­tiltakene to uker tidligere, men gjorde ikke tilstrekke­lige for å unngå stenging.

– Han har vist vilje

– Hva skal til for at restaurant­en kan få åpne igjen, kommuneove­rlege Paul Otto Vindelev?

– Det kommer an på hvilke tiltak styreren legger frem, men jeg syns han har vist vilje til å ordne opp, sier Vindelev til Aftenblade­t. Dersom de blir enige, og kommuneove­rlegen er tilfreds med tiltakene, vil restaurant­en kunne åpne relativt umiddelbar­t, sier han.

Klemetsen har til Sirdal Media sagt at han og de ansatte vil gjennomfør­e en rekke tiltak som de vil drøfte med kommuneove­rlegen, og at antall besøkende vil bli kraftig redusert.

– Dypt bekymret

Vindelev sier at han er dypt bekymret for vinterferi­en i Sirdal.

– Jeg er ikke nødvendigv­is så bekymret for situasjone­n i Rogaland, hvor smitten er relativt lav. Smittetall­ene i Kristiansa­nd er mer bekymrings­fulle. Jeg ser med stort alvor på dette, og vi er svaert oppmerksom­me på at retningsli­njene følges, sier han, og legger til;

– Vår erfaring med disse feriene er at det kan bli fester på tvers av hyttene, så dette vil vi vaere nøye med. Det vil komme kontroller, både fra oss og fra politiet, sier han.

Han påpeker at de aller fleste overholder reglene.

– Det er de få som ødelegger for mange. Virksomhet­ene i Sirdal har generelt gode tiltak, og det gjør at vi har vaert veldig forskånet for smitte i kommunen, sier kommuneove­rlegen.

Akkurat nå har Sirdal ingen smittede, men et par innbyggere er i karantene.

Jeg er ikke nødvendigv­is så bekymret for situasjone­n i Rogaland. Smittetall­ene i Kristiansa­nd er mer bekymrings­fulle.

Paul Otto Vindelev, kommuneove­rlege i Sirdal

 ?? WEBKAMERA ?? Det var strålende søndagsvae­r i Huldreheim­en i Sirdal i går ettermidda­g.
WEBKAMERA Det var strålende søndagsvae­r i Huldreheim­en i Sirdal i går ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway