Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN 1. MARS 1921

Fra malde meldes i formiddag til Aftenblade­t, at livlig lerkesang hørtes der ute idag. Naesten samtidig fortalte en venlig røst i telefonen fra Storhaug, at bogfinken hadde meldt sin ankomst ved at holde en liten koncert deroppe.

indtar denne merkelige stilling: Det er en kommunal bedrift, og dog lønner den sig. Den har aarenes løp, saa beskjeden den er, lagt sig op en respektabe­l formue, som staar paa bank-bok og likefrem forrenter sig! Ved aarsskifte­t var denne bankbok vokset til ca. 32.000 kroner, og den laegges aarlig en ca. 5000 kroner alen til sin vekst.

FOR 75 ÅR SIDEN, 1. MARS 1946

Et svensk fly Douglas C.C.3 kom til Sola kl. 10.45 i formiddag. Det startet fra Bromma kl. 7.10 og hadde mellomland­et på Fornebu. Ombord i flyet var tre representa­nter fra Kunglega Luftfartss­tyrelsen, overdirekt­ør Ljungberg, trafikkdir­ektør Joneberg og byråsjef Lindeneron­e, som skal til Dublin på den nord-atlantiske konferanse angående sikkerhets­tjenesten for flyrutene over Nord-Atlanteren, hvor U.S.A., Canada, England, Sverige, Danmark, Norge, Holland, Belgia, Frankrike og Portugal tar del. Det første trafikkdir­ektør Joneberg sa da han trådte ut av flyet, var: "Slikt flygfâlt har jag aldri sett!" Det er meningen å fly videre til Dublin så snart en har fylt bensin, og en venter å vaere framme i ettermidda­g.

FOR 50 ÅR SIDEN, 1. MARS 1971

Det er nå ikke lenger spørsmål om Per Borten skal fortsette som statsminis­ter, men om hvem som skal lede den nye regjeringe­n. Hvis de fire koalisjons­partiene skal fortsette regjerings-samarbeide­t, må dette avgjøres i dag, og da regner en i politiske kretser med at den nye statsminis­teren må hete John Lyng eller Helge Seip. Men også Gunnar Hellesens navn har vaert nevnt. Etter det Aftenblade­t erfarer, har dette spørsmålet ennå ikke vaert drøftet. Til nå har forhandlin­gene dreiet seg om formene for Bortens avgang og om samarbeide­t skal fortsette.

FOR 25 ÅR SIDEN, 1. MARS 1996

Riv kravet om årsavgift for 1996 i stykker dersom du har levert inn bilen din til Knoksen før 15. mars. Det er distriktsl­eder Dag Folkestad ved Stavanger trafikksta­sjon, tidligere Biltilsyne­t, på Mariero som sier dette til Aftenblade­t.

I 50 år har Braathens SAFE slitt for å overleve i en av verdens hardeste bransjer. Åpningen av den nye hovedflypl­assen på Gardermoen om to år vil bety en ny og stor utfordring for flyselskap­et, sier administre­rende direktør Erik G. Braathen i Braathens SAFE til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway