Stavanger Aftenblad

Innbytter Ødegaard bidro til kruttsterk Arsenal-seier

-

PREMIER LEAGUE: Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League i går.

Leicester jakter en plass i mesterliga­en neste sesong og åpnet scoringsba­llet hjemme mot Arsenal med et lekkert soloraid signert Youri Tielemans. Belgieren snappet ballen på midtbanen og tok den med seg hele veien til nettmasken­e før det var spilt sju minutter.

Bortelaget utlignet så ved pannebrask­en til David Luiz etter et presist innlegg fra Willian og tente fyr på kampen igjen.

Like før pause måtte Emile Smith-Rowe ut med skade, og Ødegaard kom innpå.

Før dommeren rakk å blåse av omgangen, lagde Wilfred Ndidi noe klønete straffe med hånden. Alexandre Lacazette satte kontroller­t inn 2–1.

Tidlig i 2. omgang snappet bortelaget opp ballen på midtbanen og vartet opp med en kontring i verdenskla­sse. Ødegaard sendte ballen lekkert til hjørnet av boksen, og Willian og Pépé sørget sammen for 3–1.

Seieren løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

Innbytter Ødegaard Tielemans snappet ballen på midtbanen og satte på turboen mot Arsenal-målet seks minutter inn i oppgjøret. Belgieren fant ingen gode pasningsal­ternativer, så da tok han saken i egne hender og rundet både Granit Xhaka og Luiz, før han banket ballen i mål fra skrått hold.

Samme mann var involvert i en mulig straffesit­uasjon da Nicolas Pépé gikk i bakken minutter senere, men VAR-bussen dømte frispark for en forseelse fra Ndidi utenfor boksen like før.

Arsenal presset på for utligning, men traff ikke på pasningene sine i 1. omgang. Men seks minutter før pause satt den endelig for bortelaget. Luiz raget høyest da Willian la ballen perfekt til rette foran mål, og brasiliane­ren stanget inn utligninge­n.

Sterk borteseier

Kort tid etter Ødegaards innhopp lå ballen i nettet bak Kasper Schmeichel på ny. Ndidis forsøk på å klarere Pépés skudd med hånden ga ikke dommeren mye annet valg enn å peke på krittmerke­t.

Lacazette gjorde ingen feil fra 11 meter og sendte bortelaget i ledelsen før 2. omgang ble sparket i gang.

Vondt ble til verre for Leicester da Harvey Barnes måtte baeres ut på båre like etter hvilen.

Begge lag fortsatte å presse på for mål, og det tok ikke lang tid før den danske sisteskans­en til Leicester måtte plukke ballen ut av nettet igjen.

Arsenal snappet ballen på midtbanen, og Pépé satte fart langs kanten. Franskmann­en sendte ballen videre til Ødegaard, som ventet akkurat lenge nok før han avleverte kula til Willian. Brasiliane­ren sendte ballen på tvers til Pépé, som enkelt satte inn 3–1.