Stavanger Aftenblad

Stygt fall for Vickhoff Lie

-

ALPINT: Kajsa Vickhoff Lie (22) skrek i smerte etter et stygt falt under gårsdagens super-G-renn i Val di Fassa.

Vickhoff Lie fikk en stygg rotasjon og skled langt nedover før hun etter hvert havnet inn i sikkerhets­nettet.

Man kunne høre 22-åringen skrike i smerte etter fallet.

– Den leggen så ikke bra ut. Jeg får vondt her jeg sitter. Vaer så snill produsent, flytt det kameraet, sier NRKs ekspertkom­mentator Audun Grønvold på sendingen.

– Hun havner rett og slett på en innerski og så blir det et voldsomt rundkast og skiene faller ikke av. Det var forferdeli­ge bilder å se, sier Grønvold.

Vickhoff Lie fikk raskt tilsyn i løypen og etter drøyt 20 minutter ble hun hentet ut med helikopter og fraktet ut av bakken.

Sportssjef Claus Ryste sier til VG at de vil komme med en oppdaterin­g senere og at skadeomfan­get nå sjekkes.

I målområdet kunne man også se lagvenninn­en Ragnhild Mowinckel som tok seg til hodet. Rennet var stanset i 30 minutter før det etter hvert kom i gang igjen. Rennet ble igjen stanset etter at østerriksk­e Rosina Schneeberg­er falt og skled langt nedover i flere sekunder før hun også havnet i sikkerhets­nettet.

I likhet med Vickhoff Lie ble ikke skiene løst ut. Etter drøyt 20 minutter ble østerriker­en fraktet ut av løypen med helikopter før rennet ble startet igjen. Den østerriksk­e avisen Kronen Zeitung skriver at Schneeberg­er har pådratt seg et brudd i beinet.

Det norske laget har blitt hardt rammet av skader denne sesongen. Tidligere har Lucas Braathen, Atle Lie McGrath og Aleksander Aamodt Kilde alle pådratt seg alvorlige kneskader.

Vickhoff Lie har hatt et internasjo­nalt gjennombru­dd denne sesongen med seks plassering­er blant de seks beste i fartsdisip­linene, med en annenplass fra verdenscup­en i Garmisch-Partenkirc­hen i januar som det beste resultatet. I VM kjørte hun ned til femteplass i super-G.

PS! Ragnhild Mowinckel kjørte ned til sjuendepla­ss. Federica Brignone vant rennet.

 ?? MARCO BERTORELLO / AFP ?? Kajsa Vickhoff Lie ble fraktet ut av bakken med helikopter.
MARCO BERTORELLO / AFP Kajsa Vickhoff Lie ble fraktet ut av bakken med helikopter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway