Stavanger Aftenblad

Får støtte fra LO

- Kian Reme Kielland-nettverket Anders Helliksen Kielland-nettverket

KIELLAND-NETTVERKET: Vi vil berømme Aftenblade­t for et stort og omfattende arbeid med Kielland-katastrofe­n og vår kamp for en ny granskning av Kielland-ulykken. For etterlatte og overlevend­e har journalist­ene gjort en imponerend­e innsats med å belyse mange sider ved denne katastrofe­n, som rammet oss alle for mer enn førti år siden.

I Aftenblade­t/E24 den 8. mai skriver Aftenblade­t om LO og Kielland: «Mens Industri Energi og Fellesforb­undet ikke støtter Kielland-arbeiderne­s og -etterlatte­s krav om ny granskning av Kielland-ulykken, løfter EL og IT-forbundet fram viktighete­n av ny granskning». Det gis med dette et inntrykk av at LO ikke støtter oss. Dette stemmer ikke, slik vi opplever det. Bildet må nyanseres.

LO ved Fellesforb­undet og oljearbeid­erforbunde­t Industri Energi har støttet oss på flere måter. De har tatt til orde for at den dårlige behandling­en av etterlatte og overlevend­e bør føre til at Stortinget vedtar kompensasj­on, og har oppfordret til at Stortinget må lytte til Kielland-nettverket. LO har støttet opp om at saken ble oversendt til Riksrevisj­onen. LO har ved flere anledninge­r bevilget midler til Kielland-nettverket­s arbeid. Og de har meddelt Stortinget at LO «ikke motsetter seg ny granskning».

Her skulle vi ønsket at et samlet LO fulgte EL og IT-forbundet, som klart og tydelig støtter ny granskning. Den samme klare holdningen er uttrykt fra SAFE, NITO, Tekna og Lederne. Dette betyr at en samlet norsk fagbevegel­se, i og utenfor LO, støtter de etterlatte og overlevend­e. Ingen motsetter seg ny granskning. Selv om vi gjerne skulle sett at de to LO-forbundene uttrykte full støtte til ny granskning, må det ikke skapes et inntrykk av manglende støtte fra LO. Som IEs forbundsle­der Frode Alfheim uttrykker det i artikkelen: «Vi står sammen i jobben med å rette opp for alle berørte og etterlatte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway