Stavanger Aftenblad

Mer oppmerksom­het på miljø i Sundeskoge­n

- Per Storhaug Stavanger

MILJØ: «Ny gigant-trafo tar skogen på Sunde», er tittelen på en artikkel i Aftenblade­t 5. mai. Den bringer frem problemsti­llinger som vi i dag må ta stilling til om vi skal spare klimaet og miljøet i fremtiden. Ja, vi har allerede hastverk og må handle nå og ikke bare gjøre som vi gjorde sist.

Dette vil bli krevende, det vet vi alle. Avgjørelse­n ligger hos Statnett og Stavangers politikere (antar jeg), og kanskje også Lyse A/S har et ord med i laget.

Å bygge ny trafostasj­on er sikkert fornuftig betraktet fra tidligere beslutning­er og gjennomfør­inger.

Å bygge nytt er: y Effektivt, gir ønskede resultater og

har mange år foran seg. y Kostbart, men dekkes inn i nettleien som vi alle betaler, og har lang nedskrivin­gstid. y Miljøfiend­tlig, miljøet får uopprettel­ige skader, og ofte også er sjenerende for naboene og gir et tap for oss turgåere .

: Eller; bygge ut det vi har, forbedre og gjøre det nødvendig funksjonel­t y Dette byr på problemer med; effektivit­et, arkitektur og strømavbru­dd som må løses. y Det sparer miljøene; gir lavere energiforb­ruk og redder planter, dyreliv og insekter. y Ofte sparer en penger, prosjekten­e totalt sett blir billigere, og brukerne får dermed lavere nettleie. y Men, entreprenø­rene taper store prosjekter, og finansinst­itusjoner tjener mindre, og kanskje prestisje går tapt underveis. y Kanskje snakker vi også om noe faerre

arbeidspla­sser under utviklinge­n. : Vel, dette er ikke enkelt for noen. Men nå snakker vi jo om en omstilling som må komme, selv og den smaker litt ondt i starten. Den gjør godt i lengden.

Ja dere politikere, dette er valget enten dere vil eller ikke.

Jeg mener selv løsninger med bevaring og miljøfokus bør velges, og håper lesere som er enige i dette, sier fra og deler dette med andre.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? «De siste årene har vi registrert en endring i omsorgsbyr­den til de som oppsøker oss. Det er for øvrig noe mange lavterskel­tilbud melder om», skriver Unni Aase Selstø.
SHUTTERSTO­CK «De siste årene har vi registrert en endring i omsorgsbyr­den til de som oppsøker oss. Det er for øvrig noe mange lavterskel­tilbud melder om», skriver Unni Aase Selstø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway