Stavanger Aftenblad

– Vi har fått kjenne på folks kjaerlighe­t til Viking

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Drømmestar­ten på sesongen har gitt Viking selvtillit og arbeidsro. De positive tilbakemel­dingene har stått i kø. Det varmer i Jåttåvågen.

Det var en mandag av det gode slaget i Jåttåvågen. Det var som om noe av spenningen og trykket var borte.

3–1-seieren over Brann i serieåpnin­gen søndag kveld var drømmestar­ten Viking hadde ønsket seg. Det eneste som ga gjenklang i stadionveg­gene dagen derpå var lyden av en klubb som pustet lettet ut.

Smilene satt løst, stemningen var god og skuldrene var lave. Det nye Viking-prosjektet besto første test med glans.

– Den beste følelsen er å ta tre poeng etter en god prestasjon, kose seg med restitusjo­nstrening dagen etter og ta seg en kaffekopp, sier Kristoffer Løkberg til Aftenblade­t.

Spent sjef

Trønderen har sammen med dem som startet mot Brann akkurat gjort seg ferdig med sitt treningspr­ogram dagen etter seriepremi­eren. Kaffekoppe­n er tom og kommentare­ne sitter løst.

Reservene fra kvelden i forveien trener for fullt ute på banen.

– Du merker det godt at vi vant i går. Vi har fått mange tilbakemel­dinger fra folk som synes det var kjekt å se oss vinne og som unner oss alt godt. Vi har virkelig fått kjenne på den kjaerlighe­ten til Viking som er der ute hos folk, sier Jensen.

Inne på klubbkonto­ret har daglig leder Eirik Bjørnø gått naermest hvileløst rundt den siste uken.

– Jeg har vaert veldig, veldig spent. Det er så lenge siden vi spilte forrige tellende kamp, så jeg kjente veldig på det da serieåpnin­gen naermet seg.

– Drar i samme retning Bjørnø forteller at han har det vondt når Viking spiller kamp.

– Jeg starter kampen oppe på speakerpla­ttformen. Men der tytes det så mye at jeg må gå ned i en tom losje og se resten av kampen der, flirer han.

– Denne starten vi nå har fått er utrolig viktig. Det er godt å ha noe positivt å bygge videre på. Den spenningen og de forventnin­gene som har bygget seg opp etter at vi åpnet opp og tok omgivelsen­e med på reisen tilbake etter nedrykket i 2017, har ført til noe positivt som vi har klart å ta vare på, sier Bjørnø.

– Men nå har jeg allerede begynt å grue meg til kampen mot Rosenborg på torsdag. Jeg sov dårlig igjen i natt.

Også Kristoffer Løkberg kjenner på denne positivite­ten rundt klubben.

– Vi hadde supportern­e her på lørdagens trening, de gir oss en fantastisk støtte. Vi kjenner på en herlig følelse av at hele byen og regionen drar i samme retning etter det som skjedde i fjor (med Bjarne Berntsens avgang). Det virket splittende, men nå er vi samlet og kjenner på denne entusiasme­n som ligger der.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Veton Berisha og resten av Viking-spillerne kunne glede seg over 3–1-seier og tre poeng i serieåpnin­gen mot Brann søndag. Torsdag venter Rosenborg på Lerkendal.
JON INGEMUNDSE­N Veton Berisha og resten av Viking-spillerne kunne glede seg over 3–1-seier og tre poeng i serieåpnin­gen mot Brann søndag. Torsdag venter Rosenborg på Lerkendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway