Stavanger Aftenblad

Slik var kampen

-

Ny trenerduo, ny spillestil og store forventnin­ger. Det var rammen rundt serieåpnin­gen hjemme mot Brann søndag for Viking. Med 600 tilskuere i ryggen tok Viking tak i kampen og hadde skapt tre store målsjanser i løpet av kampens åpningskva­rter. Brann hadde store problemer, Viking oste av spillegled­e, entusiasme og viste fram det som skal represente­re Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheims nye Viking.

Laget vant ballen etter hissig gjenvinnin­gsspill og angrep med presisjon og kraft. Men mål ble det ikke. Veton Berisha, Viljar Vevatne og Fredrik Torsteinbø misset alle på sine forsøk.

Men da Joe Bell vant ballen og satte fart mot Branns mål etter 19 minutter, skulle det endelig bli nettsus. Han dyttet lekkert videre til Samuel Fridjonsso­n som banket til. Via Håkon Opdal i Brann-buret og i mål.

Hjemmelage­t fortsatte å spille, men uten å få uttelling. Dermed levde også kampen. Like før pause fikk Brann corner. Petter Strand prikket hodet til Daouda Bamba og 1–1. Så urettferdi­g kan fotball vaere. Viking kjempet seg imidlertid tilbake i føringen etter 66 minutter da Joe Ball vant ballen, den trillet videre til Kevin Kabran. Svensken slo Veton Berisha i bakrom på én berøring. Vikings spiss og kaptein fosset mot mål, rundet Opdal og sendte Viking opp i 2–1.

Berisha slo seg på brystet og feiret foran de to kohortene som satt med god avstand på tribunens langside. Et mål mot gamleklubb­en smakte fortreffel­ig. Og apropos fortreffel­ig: Innbytter Herman Haugen var frisk det snaue kvarteret han fikk på banen. Etter 81 minutter ble han spilt opp av Joe Bell. Han vendte opp, dyttet ut til Fredrik Torsteinbø som la inn foran mål. I kaoset som oppsto rundt Berisha som stupte på mål, var en Brannspill­er sist på ballen. Viking-seier 3–1 var sikret. En drømmestar­t for det nye Vikingpros­jektet.