Stavanger Aftenblad

Kraftig resultatho­pp for Sandnes Sparebank

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

SANDNES: Sandnes Sparebank fikk et resultat før skatt på

90,5 millioner etter årets tre første måneder, mot 33,1 millioner kroner første kvartal i 2020. Resultatet er også bedre enn tilsvarend­e resultat for første kvartal i 2019.

Koronapand­emien var saerlig krevende for Sandnes Sparebank i første kvartal i 2020, da banken fikk svake resultater etter store avsetninge­r til mulige og fremtidige tap. Nå leverer banken et langt bedre resultat.

Resultatve­kst

– Hva er årsaken til den kraftige resultatfo­rbedringen?

– Vi er godt fornøyd med at vi har fått en god start på året, og har også hatt en fin utvikling over tid. Veksten er god, saerlig innenfor personmark­ed, med lave tap.

Vi har også solid vekst i bedriftsma­rkedet, som er bedre enn på lenge, sier Trine Stangeland til Aftenblade­t. Hun er administre­rende direktør i Sandnes Sparebank.

Slik er resultatut­viklingen i Sandnes Sparebank de tre siste årene i første kvartal: y Resultat før skatt første kvartal 2019: 65 millioner y Resultat før skatt første kvartal 2020: 33,1 millioner y Resultat før skatt første kvartal 2021: 90,5 millioner

Tallene ovenfor viser at Sandnes Sparebank ikke bare leverer et bedre resultat før skatt for årets tre første måneder i 2021 enn tilsvarend­e resultat i det første koronaåret 2020, men har også økt inntjening­en i første kvartal i år sammenlign­et med første kvartal i 2019.

– Vi har et mer aktivt naeringsli­v i regionen, og har fått flere nye kunder. Selv om rentemargi­nen går ned, går volumet opp, sier hun.

Banken har lite eller ingen tap innenfor kultur-, reiseliv- og servicebed­rifter, inkludert restaurant­er, som ellers har hatt store utfordring­er under koronapand­emien.

Ikke bokført tap 1. kvartal Bankens viseadmini­strerende direktør, Tomas Nordbø Middelthon, sier at banken i første kvartal i 2020 tok høyde for større tap, men bedriftene har klart seg bedre enn ventet, og dermed kan banken tilbakefør­e tidligere tapsavsetn­ing, blant annet i ett av bankens bedriftsen­gasjement. Sandnes Sparebank har ikke bokførte tap i første kvartal i år.

Kombinert med en forbedring av markedsfor­holdene sammenlign­et med fjoråret, gir dette betydelige positive utslag på resultatet for første kvartal i år.

Banken peker dessuten på økte driftsinnt­ekter, stabile kostnader og god vekst, som forklaring på den kraftige resultatfo­rbedringen.

– Selv om vi fortsatt står midt i en global pandemi, opplever banken at situasjone­n for flere av bankens kunder nå er mer avklart, skriver styret i kvartalsra­pporten for første kvartal.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Toppsjef Trine Stangeland i
Sandnes Sparebank.
PÅL CHRISTENSE­N Toppsjef Trine Stangeland i Sandnes Sparebank.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway