Stavanger Aftenblad

Er vaksineske­ptikerne en trussel mot folkehelse­n?

-

FOLKEMØTE: Er vaksineske­psis sundt≈? Eller truer vaksinemot­standere rett og slett folkehelse­n?

Det er spørsmål som stilles på folkemøtet på Sølvberget onsdag 19. mai.

Bakgrunnen for møtet er selvsagt den pågående covidpande­mien. I januar i år ble første dose med koronavaks­ine gitt i Stavanger, noe som var et viktig skritt på veien tilbake mot normalen i vår region. Ifølge Folkehelse­institutte­t er vi imidlertid ikke i mål før minst 70 prosent av befolkning­en er blitt immune, og i USA frykter de nå at vaksineske­psis vil holde liv i pandemien. Her i Norge er vaksinegra­den svaert høy, men undersøkel­ser viser at AstraZenec­a-saken har svekket nordmenns vilje til å ta vaksine.

Derfor: Er det sunt med en viss grad av vaksineske­psis, eller truer vaksinemot­standere rett og slett folkehelse­n? Smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe, som har vaert helt sentral i arbeidet for å begrense smitten lokalt, er med i panelet. Det samme er Aftenblade­ts Leif Tore Lindø som fikk enormt mye respons på sin artikkel «Vaksine? Jeg kan faktisk tenke sjael!» tidligere i vinter. Thomas J. Middelthon var blant dem som reagerte på Lindøs artikkel, og han svarte med debattinnl­egget «Koko debatt i Aftenblade­t». Han stiller også i panelet. Det samme gjør dialogpres­t Silje Trym Mathiassen.

Programled­er er Espen Røsbak, Sølvberget.

Folkemøtet er selvsagt underlagt koronarest­riksjoner. Derfor blir det maks 50 publikumme­re i salen, men møtet blir strømmet på Facebook og aftenblade­t.no direkte fra kl. 19. onsdag 19. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway